Türkiye’den Bulgaristan’a girişlerde negatif PCR testi zorunluluğu getirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bulgaristan’ın, Covid-19 tedbirleri çerçevesinde Türkiye’yi kırmızı bölgeye aldığı ve Türkiye’den yapılan girişlerde negatif PCR testi zorunluluğu getirdiği duyuruldu.

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Türkiye dahil birçok ülkenin 19 Ocak 2022 tarihinden itibaren kırmızı bölgeye alınacağı duyuruldu.

Kırcaali Haber’in aktardığına göre söz konusu tarihten itibaren bazı istisnalar dışında (Bulgaristan vatandaşları ile aile üyeleri, uzun ve daimi oturum iznine sahip olanlar ile aile üyeleri, Avrupa Birliği [AB] ülkelerinden gelen AB vatandaşları, tıbbi görevliler, insani işlerde görevli kişiler, resmi heyet üyeleri, mevsimsel işçiler, Sağlık Bakanlığı tarafından özel izin verilen kişiler, öğrenciler gibi) Türkiye’den gelen kişilerin Bulgaristan’a girişleri mümkün olamayacak.

TÜRKİYE’DEN YAPILACAK GİRİŞLERDE NEGATİF PCR ZORUNLULUĞU

Transit geçişlerin bu durumdan etkilenmeden devam edeceği belirtilirken, Bulgaristan vatandaşlarının ve Bulgaristan’da oturum iznine sahip kişilerin ise Türkiye’ye yapacakları seyahatlerinden dönüşlerinde karantinaya tabi olmamaları için geçerli aşı sertifikası (veya hastalığı geçirdiğine dair belge) ve en geç 72 saat öncesinden yapılmış negatif PCR testi ibraz etmeleri gerekecek.

Negatif PCR testi ile aşı sertifikası olmayanlar Bulgaristan’a girişlerinde 10 gün karantinaya alınırken, Bulgaristan’a girişlerinden en az 72 saat sonra negatif PCR testi ibraz etmeleri durumunda karantina kaldırılacak. Ülkeye giriş yapan 12 yaşın altında çocuklar için ise hangi bölgeden geldikleri fark etmeksizin Covid-19 belgesi gerekmiyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.