Türkiye'nin yerli otomobili TOGG  Dünya Basınında

Türkiye'nin yerli otomobili Togg üretim bandından indi. Türkiye'nin teknolojik hamlesi dünya medyasında geniş yankı buldu. Haberlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının yanı sıra, Togg'un özelliklerine de yer verildi.

Kathimerini (Yunanistan)

Kathimerini gazetesi, Türkiye`nin yerli otomobili Togg`un üretim bandından inmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın sözlerini paylaşarak duyurdu. Cumhurbaşkanı`nın Tayfun balistik füzeleri ile ilgili "devamı gelecek" uyarısını manşetine taşıdı. "Avrupa yollarında Togg`u gördüklerinde paniğe kapılacaklar" ifadelerine yer verdi.

Musavat (Azerbaycan)

Musavat (Azerbaycan)

Azerbaycan`ın Musavat gazetesi, "Erdoğan`dan güzel haber: Şubat 2023`te..." başlığıyla duyurdu. Haberde, aracın satışının şubat ayında başlayacağı bilgisini verildi.

Azvision (Azerbaycan)

Azvision (Azerbaycan)

Azvision, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın "Türk otomobili dünya yollarını süsleyecek" sözlerini okuyucuları ile paylaştı.

Şinhua (Çin)

Şinhua (Çin)

Çin devlet haber ajansı Şinhua, "Erdoğan Türkiye`nin ilk yerli otomobil fabrikasının açılışını yaptı" manşetini kullandı. Açılışın, Cumhuriyet Bayramı`nda yapılmasına da dikkati çekti.

Bloomberg (ABD)

Bloomberg (ABD)

Amerikan yayın kuruluşu Bloomberg de Togg`a Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın "Çılgın Türkler diyecekler" ifadesi ile birlikte geniş yer verdi. C segment SUV aracın piyasaya sürülmesinin yanı sıra, lityum iyon pil fabrikası kurulacağı da haberde yer aldı.

Al Jazeera (Katar)

Al Jazeera (Katar)

Katar merkezli Al Jazeera de Cumhurbaşkanı`nın, "60 yıllık rüya, dünya sokaklarını süsleyecek" sözlerini manşetine taşıdı; proje ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Rus haber ajansları da Togg`un özelliklerini haberleştirdi.

TRT Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.