Plastik şişeler vanilya aromasına dönüştürüldü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bilim insanları, genetiği değiştirilmiş bakterileri kullanarak plastik şişeleri vanilya aromasına dönüştürmeyi başardı.

Dünyada her dakika yaklaşık 1 milyon plastik şişe satılıyor ve sadece yüzde 14'ü geri dönüştürülüyor. Bu da plastik şişelerin çevre için ne kadar zararlı olduğunu gözler önüne seriyor.

Bilim insanları, genetiği değiştirilmiş bakterileri kullanarak plastik şişeleri vanilya aromasına dönüştürdü.

Bu gelişme, okyanuslarda plastik kirliliğe sebep olan en yaygın ikinci tür olan plastik şişelerin geri dönüşümünü daha etkili hale getirmeye ve küresel plastik kirliliğiyle mücadele etmeye yardımcı olabilir.

GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN ÖNEMLİ

Plastik şişelerin, gıda ve kozmetik endüstrilerinde yaygın olarak kullanılan vanilin gibi maddelere dönüştürülmesi, geri dönüşüm adına önemli bir adım.

Araştırmayı yürüten Edinburgh Üniversitesi'nden Stephen Wallace "Çalışmamız, plastiğin sorunlu bir atık olduğu algısına meydan okuyor. Onun yeni bir karbon kaynağı olarak kullanılabileceğini gösteriyor." dedi.

Turktime

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.