NASA, uzay aracının Mars'a indiği görüntüleri paylaştı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Mars’a gönderilen “Perseverance” ismini taşıyan uzay aracının yüzeye iniş görüntülerini paylaştı. İniş anı 3 ayrı kamera ile kaydedildi. Paylaşılan görüntüler, Mars yüzeyinin incelenmesi bakımından bir ilki temsil etti.

NASA, 20 Şubat 2021’de Mars gezegenine ulaşan Perseverance (Azim) keşif aracının iniş anına ait görüntüleri paylaştı. Mars atmosferine giren aracın hızını alçaltmak için paraşütünün açılması ile başlayan videoda, aşağıyı gösteren kamera açısında bir süre gökyüzünde süzülen Perseverance’in yüzeye temas anının net şekilde kaydedildiği görüldü.

NASA, MARS’A İNİŞ ANININ GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Keşif aracı için açılan Twitter hesabından paylaşılan imiş görüntüleri:

Perseverance, 30 Haziran 2020’de Florida’daki platformdan fırlatıldıktan sonra yaklaşık 7 aylık ve 470 milyon kilometrelik yolculuk yaptı. 20 Şubat 2021 tarihinde ise Mars yüzeyine inmeyi başardı.

Anahtar Kelimeler:
NASAUzay AracıMars
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.