Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Muğla’nın Datça ilçesindeki Mesudiye Mahallesinde bugün 12.21’de meydana gelen orman yangınının söndürme çalışmaları devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, bilinmeyen nedenle çıkan yangına 7 uçak, 14 helikopterle müdahalede bulunulduğunu kaydetti.

Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesinde 17 Temmuz 2022’de orman yangını meydana geldi. Alevler, Taşocağı Mevkiinden Döşeme Mevkiine doğru ilerliyor. Yangının çıkma sebebi ise bilinmiyor. Karadan ve havadan müdahalede bulunuyor. Bölgede can güvenliği tehlikesi yaşayan vatandaşların tahliyesi yapıldı.

YANGINDA BİR EV YANDI

Mesudiye Mahallesi, Döşeme Mevkiini saran yangınında bir ev yandı. Bölgedeki evler güvenlik amacıyla boşaltıldı. Öte yandan bölgeye yakın plajlar ve Marmaris-Datça karayolu trafiğe kapatıldı.

BAKAN YARDIMCISI VEYSEL TİRYAKİ: 7 UÇAK, 14 HELİKOPTER, 400 PERSONELİMİZLE YANGINA MÜDAHALE ETTİK

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki konuya ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Yardımcısı Tiryaki, “Datça Mesudiye’de 12.21’de çıkan orman yangınına ilk müdahaleyi 12.35’te yaptık. 7 uçak, 14 helikopter, 75’i arazöz toplam 96 iş makinası, 400 personelimizle yangını söndürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ormanın kahramanları yeşil vatanımızı korumak için mücadele ediyor” dedi.

YANGIN DEVAM EDİYOR

Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar ise yangının rüzgar nedeniyle yayıldığını belirtti. Belediye Başkanı Uçar, “Yangının, köye zarar vermesi şu anda mümkün görünmüyor. Ama köyün dışında daha geniş alanımız var. Yangının buraya sıçraması durumunda, Marmaris yangınını geçeceğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“ORMAN YANGININA MÜDAHALE YAPILIYOR”

Muğla Valiliğinden orman yangını ile ilgili açıklama yapıldı. Belediye tarafından, “Datça Mesudiye Kocadağ mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştır. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bölgeye çok sayıda hava ve kara ekibi yönlendirilmiştir. Yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirler ekiplerimizce alınmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı Datça’daki yangına ilişkin olarak sosyal medya hesabından, “Muğla Valiliğinin talebi üzerine Datça’da meydana gelen yangını söndürme çalışmalarına destek için Aksaz Deniz Üs Komutanlığımızdan personelin yanı sıra arazöz, dozer, su tankeri gibi yangın söndürme ve arazi araçları görevlendirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

QHA

Anahtar Kelimeler:
Orman YangınıDatçaMuğla
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.