Milas Belediye Başkanı’ndan ‘hava müdahalesi’ uyarısı: "Bu hız alınamazsa istikamet Termik santral!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Muğla’nın Milas ilçesi Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Yarın özellikle hava desteği tam anlamda sağlanarak bu feci yangının beli karılmalı. Çünkü bu hız alınamazsa üzülerek söylüyorum ki istikamet Termik santral!” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesi Belediye Başkanı Muhammet Tokat yayınladığı videoda Milas’taki son durumu aktardı. Tokat, “Uyarıyoruz; Burada kritik bir noktadayız. Yangın kırsaldan çıkıp sitelere doğru ilerliyor. Yarın özellikle hava desteği tam anlamda sağlanarak bu feci yangının beli karılmalı. Çünkü bu hız alınamazsa üzülerek söylüyorum ki istikamet Termik santral!” ifadelerini kullandı.

23:59 Muğla’nın Milas ilçesinin belediye başkanı Muhammet Tokat, yangının kritik bir noktada olduğunu belirterek hava desteği istedi.

22:31 Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, altı günde çıkan 144 orman yangınından 134’ü kontrol altına alındığını, beş kentte 10 yangın için mücadelelerin sürdüğünü söyledi.Karacabey, yazılı açıklamasında şu bilgileri verdi: “Antalya’da iki, Muğla’da beş, Adana, Isparta’da ve Denizli’de birer olmak üzere, devam eden 10 orman yangını için toplam 16 su atan, dokuz İHA, 45 helikopter, altı yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, bir insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve 5 bin 200 personelimiz görev yapıyor.”

22:25 Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangın yerleşim yerlerine de sıçradı. Bodrum’daki Kissebükü Koyu’na ulaşan yangının daha fazla yayılmaması için gönüllüler de çalışmalara katılıyor.

22:00 AA’nın aktardığına göre Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Hisarönü Mahallesi’nde yaşayanlar, yangın nedeniyle karayolu ulaşıma kapanınca botlarla denizden tahliye edildi.

“3 SAYIN BAKANIMIZ MİLAS’TA AÇIKLAMA YAPIYOR, MİLAS BELEDİYE BAŞKANI OLARAK BEN EKRANLARDAN İZLİYORUM”

Muğla’nın Milas ilçesi Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yangın Koordinasyon Merkezi’nde yangınlarla ilgili son bilgileri paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un açıklamaları sırasında Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Belediye olarak … sürece daha fazla dahil edilmeyi isterdik” dedi.

Tokat, “3 Sayın Bakanımız Milas’ta açıklama yapıyor, Milas Belediye Başkanı olarak ben ekranlardan izliyorum… Belediye olarak, diğer belediyelerle olan yakınlık ve iş birliğimizi bakanlıklarımızla da kurabilmeyi, sürece daha fazla dahil edilmeyi ve birlikte olabilmeyi isterdik…” diye yazdı.

Tokat, öncesinde de “Çökertme’den sonra Bozalan büyük tehdit altında. Günün yarısı gitti. Köylüler bizleri kurtarın diye yalvarıyor. #havadandestekistiyoruz Acil şekilde #HAVADANMUDAHALE istiyoruz,” paylaşımı yaptı.

TELE1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.