Meteoroloji uyardı: Sıcak hava geri geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan 5 günlük güncel hava tahmin raporuna göre yarından itibaren yurt genelinde sıcaklıkların yeniden yükselmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin yayımladığı rapor göre, yurdun bazı bölgelerinde sıcaklıklar 40 derecelere kadar yükselecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yayımlanan hava tahmin raporuna göre, bir süredir özellikle Marmara ve Doğu Karadeniz illerini etkisi altına alan 'gök gürültülü sağanak yağışların' yerini aşırı sıcak hava dalgasına bırakması bekleniyor. 

40 DERECE

5 günlük güncel hava tahmin raporuna, özellikle hafta sonu günlerinde yurt genelinde sıcaklıkların artması ve yer yer 40 derecelere dayanması bekleniyor. En çok yüksek sıcaklık beklenen bölgelerin başında ise Doğu Marmara, Kıyı Ege, Doğu Anadolu ve Güneydoğu illeri yer alıyor.

Uzmanlar, sonbaharın ilk haftalarında da yurt genelinde etkisini sürdürmesi beklenen kavurucu sıcaklara karşı önlem alınması konusunda uyarıyor. Özellikle, hamile, yaşlı, çocuk ve kronik hastaların güneşle direkt temastan kaçınması öneriliyor. 

Sıcak havalara karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda uyaran uzmanlar, güneş kremi, güneş gözlüğü ve şapka kullanımının önemine de dikkat çekiyor. Öte yandan, sıcakların etkisini en aza indirebilmek için günde en az 2,5 litre su tüketilmesi de önemle belirtiliyor. 

turktime

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.