Maymunlar cehennemi: Önce köpekler, şimdi insanlar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hindistan’da maymunlar 4 aylık bebeği annesinden çalarak üç katlı binanın terasından aşağı attı. Maymunların terastan aşağı attığı bebek, hayatını kaybetti. Japonya'da ise maymunlar, 19 günde 58 kişiyi yaraladı.

Hindistan’ın Bareilly kentinde bir aile 3 katlı bir evin terasında dinlenirken maymunların saldırısına uğradı. 

Anne, baba ve bir bebeğin bulunduğu terası saran maymunlar aileye saldırdı. Aile, tüm çabalarına rağmen maymunları terastan uzaklaştıramadı. 

Maymunlar, 4 aylık bebeği annenin kucağından çaldı. 

Paniğe kapılan ve şok geçiren anne, dehşet içinde yaşananları izlerken; baba hemen yeni doğan bebeğini maymunlardan kurtarmaya çalıştı. 

Maymunlardan biri babaya saldırdı, diğer maymun ise bebeği terastan aşağı attı. 4 aylık bebek, çarpmanın etkisiyle hayatını kaybetti.

Hindistan güvenlik güçleri, olası maymun saldırılarına karşı alarma geçti.

Hindistan’da 2018’de de bir ailenin yeni doğmuş bebeği, maymunlar tarafından kaçırılıp öldürülmüştü.

JAPONYA'DA 58 KİŞİ YARALANDI

Japonya'nın ikinci en büyük şehri Yamaguchi'de, maymunların bebekleri kaçırmaya çalışması, ısırması ve gizlice ana okullarına girmesinin ardından şehir alarma geçti.

Yamaguchi kent yetkilisi, macaca fuscata cinsi maymunların yemekle ilgilenmediğini ve 8 Temmuz'dan bu yana 58 kişiye saldırdığını bildirdi.

Genellikle bebekleri ve yaşlıları hedef alan maymunları sakinleştirici silahla yakalamak üzere belediye tarafından özel bir ekip kuruldu. Ancak maymunların yemekle ilgilenmediği ve onlar için kurulan tuzakların işe yaramadığı bilgisi paylaşıldı.

Maymun saldırısına uğrayan kişilerde ciddi yaralanma görülmediği ancak hastaneye gitmeleri gerektiği aktarıldı.

Dün, 49 santimetre boyunda ve 7 kilo ağırlığında bir erkek maymunun, sakinleştirici tabancayla yakalanarak uyutulduğu ifade edildi.

Japonya'da yakalanan saldırgan maymun

Japon basını, yakalanan maymuna rağmen saldırıların devam ettiğini söyledi: “Birçok maymun olduğu tahmin ediliyor."

Yetkililer, maymunların yakalanmaya başladıktan sonra daha fazla saldırı gerçekleştiğini kaydetti. Japon polisi devreye girdi ve "Her türlü güvenlik önlemini alacaklarını" açıkladı.

Bir zamanlar nesilleri tehdit altında olan ve son yıllarda sayıları giderek artan Japon makakları, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği tarafından "en az endişe veren" tür olarak listelenmişti.

Oda tv'nin bu haberinde yayınlanan Yamagata Üniversitesinin araştırmasına göre, Japon makaklarının sayılarının hızla artması insanlarla aralarındaki "çatışmayı" tetikledi.

GEÇEN SENE KÖPEKLERİ HEDEF ALDILAR

Hindistan'daki maymun çeteleri, daha önce köpekleri hedef aldı.

2021’de bölgedeki köpekler, Langur maymunlarının yavrularını parçaladı. Maymunlar ise köpeklere "savaş açtı": 250 köpek ve yavru köpek, Langur maymunları tarafından öldürüldü.

Maymunlar, aylar boyunca çeteler halinde köpeklere saldırdı ve apartmanların yüksek katlarına çıkarıp yere bırakarak öldürdü.

Bölgedeki maymunların "köpek soykırımı" yaptığını ifade edildi. Hindistan güvenlik güçlerinin devreye girmesiyle maymunlar kontrol altına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.