Malatya / Pötürge merkezli 5,2 büyüklüğünde korkutan deprem!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan verilere göre, saat. 17:02'de Malatya'nın Pütürge ilçesi merkezli 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Fay hareketi yerin 6,72 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak Malatya Valisi Aydın Baruş bir açıklama yaptı; "Şu an için olumsuz bir durum yok" diyen Vali Baruş, "Vatandaşlarımız bir müddet dışarıda kalsın" uyarısında bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz." dedi. Öte yandan akşam saatlerinde 4.1 ve 3.7 büyüklüğünde artçı depremler oldu.

Baruş, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar sadece bir evde hasar olduğuna dair bir haber geldi. Şu ana kadar yapmış olduğumuz araştırmalarda başka olumsuz bir durum yok. Sahada araştırma devam ediyor, can kaybı ve yaralanma yok. Vatandaşlarımız bir müddet dışarıda kalsın. Artçı sarsıntılar olabiliyor. Kesinlikle hasarlı evlere girmesinler." dedi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada "Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun." dedi.

Anahtar Kelimeler:
DepremMalatya5.2 Deprem
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.