Kuş sesleri dünyaca ünlü şarkıcıları geride bıraktı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Avustralya'da tamamı nesli tükenme tehlikesi altındaki kuşlarının seslerinden oluşan bir albüm, dünyaca ünlü yıldızları geride bırakarak ülkenin müzik listelerinde ilk 5'e girdi.

Avustralya'da müzik listeleri ilginç bir yarışa sahne oldu. 

BBC'nin haberine göre, BirdLife Australia tarafından oluşturulan ve Avustralya'nın nesli tehdit altındaki 53 kuşun seslerinden oluşan bir albüm, listede Abba,The Weeknd, Michael Buble, Mariah Carey gibi dünya yıldızlarını geride bırakarak ilk 5'e yükseldi.

Yaban hayatı ses kayıtçısı David Stewart, Avustralya'nın vahşi yaşamının nadiren duyulan seslerini toplamak için 30 yıldan fazla zaman harcadı.

Albümde onun kuş kayıtları kullanıldı. 

3 Aralık'ta piyasaya çıktığında, albümü Avustralya'nın Aria müzik satış listelerine sokmak için bir sosyal medya kampanyası başlatıldı ve işe yaradı.

Songs of Disappearance, türünün ilk beşte yer alan ilk albümü olarak tarihe geçti.

Satışlardan elde edilen gelir BirdLife Australia'nın koruma projelerine gidecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.