Kıbrıs Türkü dağcı, KKTC bayrağını Antarktika'nın zirvesinde dalgalandırdı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kıbrıs Türkü dağcı Birkan Uzun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağını Antarktika’nın zirvesine dikti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı dağcı Birkan Uzun, Antarktika’nın en yüksek noktası Vinson Dağı’nın zirvesinde, KKTC bayrağını dalgalandırdı.

Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun, Antarktika’nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı’nın zirvesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağını dalgalandırdı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington eyaletinin Seattle şehrinde yaşayan aslen Güzelyurtlu olan Birkan Uzun, 16 Aralık tarihinde, 4.892 metre yüksekliği ile Antarktika’nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı’nın zirvesine ulaşarak, KKTC bayrağını dalgalandırdı.

KKTC medya servislerinden Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) konuşan 28 yaşındaki Uzun, Antarktika kıtasındaki Vinson Dağı’nın zirvesine tırmanma hedefinin, dünyanın yedi kıtasının her birinin en yüksek dağına tırmanmayı içeren “Yedi Zirveler” projesinin beşinci ayağını oluşturduğunu söyledi. Uzun, “KKTC bayrağını zirvede dalgalandırabilmek çok gurur verici bir duygu, yetiştiğim ülkeye teşekkür etmek istedim” değerlendirmesini yaptı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.