Kars'ta Türk ülkelerinin katılımıyla ortak Kış Tatbikatı

TSK'nın Kars'ta düzenlediği ortak tatbikata; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan'dan askerler katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) düzenlediği Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı-2023" Kars'ta yapıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanı sıra Azerbaycan ve Gürcistan savunma bakanlarının da izlediği tatbikatta bazı silah ve cihazlar ilk kez kullanıldı.

TATBİKATA BİR ÇOK ÜLKE KATILDI

Dokuzuncu Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığınca Şehit İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'ndaki tatbikata fiilen Türkiye, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, İtalya, Kazakistan, Kosova ve Özbekistan katıldı.

Almanya, Bahreyn, Birleşik Krallık, Etiyopya, Katar, Kırgızistan, Kuveyt, Malezya ve Moğolistan gözlemci olarak katıldı. 189'u yabancı olmak üzere 2 bin 113 personelin yer aldığı, 43 değişik türde 651 araç, 28 farklı tür ve çapta 865 silah kullanılan tatbikat, zor şartlar altında gerçekleştirildi.

MEHMETÇİKLER ÜSTÜN BAŞARI SERGİLEDİ

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kış Tatbikatı’nda TSK’nın keskin nişancılarının yanı sıra Azerbaycan, İtalya, Özbekistan ve Bosna Hersek ordularının keskin nişancıları da görev yapıyor. Mehmetçiklerimiz kendilerine ait hedefleri yaklaşık 1050 metre uzaklıktan tam isabetle vurdu" ifadeleri kullanıldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.