İzmir Foça ve Karaburun'da korkutan yangınlar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İzmir Foça'da başlayan yangın, iki saatlik uğraşlarından söndürüldü. Foça'daki yangının ardından Karaburun'da da yangın başladı.

İzmir'in Foça ilçesinde bir at çiftliğinin bulunduğu alanda başlayan yangın, 2 saat süren havadan ve karadan müdahalenin ardından söndürüldü.

Yangın dün saat 14.00 sıralarında Foça Ilıpınar'daki at çiftliğinin yakınında başladı. Ağaçlık ve tarım arazilerinin bulunduğu alandaki yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye 3 helikopter, 2 uçak, 15 arazöz, 3 dozer ve çok sayıda yer ekibi sevk edildi.

Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu yangın, 2 saat içinde kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmalarının bir süre daha devam edeceği öğrenildi. Muğla'dan istenen uçak ise geri gönderildi.

Yangında bir üreticiye ait kovanlardaki arılar da telef oldu.

KARABURUN'DA DA YANGIN 

İzmir’in Foça ilçesinde yaklaşık 2 saat süren orman yangının kontrol altına alınmasının hemen ardından bu kez Karaburun İlçesi'nin Bozköy Mevkii yakınlarında bir orman yangını başladı. Bölgede devriye görevi yürüten insansız hava aracı (İHA) tarafından tespit edilen yangın için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

11 arazöz ve çok sayıda yer ekibiyle müdahalenin sürdüğü yangına Muğla'dan 1 uçak, Balıkesir'den de 1 helikopter takviye olarak gönderildi.

Karaburun Bozköy'deki orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Odatv.com

Anahtar Kelimeler:
İzmirYangınKaraburunFoça
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.