Çin'in kontrolden çıkan "Long March 5B" roketinin parçaları Maldivler yakınlarına düştü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çin Uzay İstasyonu’nun çekirdek modülünü yörüngeye taşımak üzere 29 Nisan’da yolladığı ilk modülü taşıyan roket, fırlatıldıktan sonra kontrolden çıkmıştı. Yörüngeye fırlatıldıktan sonra kontrolden çıkan Çin roketi, Hint Okyanusu’nda Maldivler yakınlarında bir yere düştü.

Fırlatıldıktan sonra kontrolden çıkan ve günlerdir nereye düşeceği merak konusu olan Çin roketine dair yeni gelişmeler aktarıldı. Çin Uzay Mühendisliği Ofisi’nden bugün yapılan açıklamaya göre, 29 Nisan’da uzaya fırlatılan ve kontrolden çıkan Long March 5B roketinin büyük bir kısmı atmosferde yanan enkazının dünyaya geri dönen kalıntıları, Hint Okyanusu’na düştü. Hint Okyanusu’nda Maldivler yakınlarında bir yere düştüğü duyurulan ve serbest düşüşe geçen tonlarca ağırlıktaki roketin, Çin saatiyle 10.24’te (TSİ 05.24) Maldivler yakınlarına iniş yaptığı kaydedildi. Roketin konumunu an be an takip eden SpaceTrack.com sitesi de Lond March 5B’nin düşüşünü doğruladı.

Kontrolden çıkan Çin roketi Hint Okyanusu'na düştü

ÇİN ROKETİ LONG MARCH 5B KONTROLDEN ÇIKTI

Çin Uzay İstasyonunun ilk parçası ve çekirdek modülü Tienhı’yı (Gök Uyumu) uzaya taşımak için Long March-5B roketi 29 Nisan’da uzaya fırlatıldı. 22 tonluk roket fırlatılmasından kısa bir süre sonra kontrolden çıktı ve parçalanmaya başladı. Roketin ana gövdesinin dünyada önceden planlanan bir noktaya inmesi gerekirken, roket enkazının yerleşim yerlerine düşme ihtimali dünyada endişeye neden oldu.

???? Rahat Bir Nefes Aldık: Çin Roketinin Enkazı Maldivler Yakınlarına Düştü  - onedio.com

ABD, TÜRKMENİSTAN’A DÜŞEBİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 8 Mayıs’ta roketin Türkmenistan’da bir çöle düşebileceğini açıklamıştı. Rus Uzay Ajansı Roscosmos ise roketin Endonezya’nın güneyindeki Timor Denizi’ne düşeceğini öngördü.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.