Çevre katliamına yıl boyunca 5,8 milyon TL ceza

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında atıkları kaçak olarak doğal ortama bırakan kişi ve firmalara toplam 5 milyon 873 bin 214 TL idari para cezası uyguladı.

Büyükşehir Belediyesi’nce il genelinde 28 adet hafriyat depolama sahası oluşturuldu. Hafriyat atıklarını kontrollü döküm sahalarına getirenlerden 2020 yılında ton başına 5,50 TL ücret alınırken, bu kadar az parayı ödememek için kaçak dökümle çevre katliamına yol açanlar da hem havadan hem de karadan takip altına alındı. 2020 yılında gerek uydu takibi gerekse saha denetimlerinde kaçak olarak hafriyat dökümü yaptığı tespit edilen 17 şahıs ve 13 firmaya toplam 5 milyon 873 bin 214 TL idari para cezası uygulandı.

Çevre Kanunu’na göre belirlenen ceza miktarları 2021 yılından itibaren yeniden güncellenecek. Buna göre 2021 yılı döküm ücreti ton başına 6,5 TL olarak güncellenirken, yılbaşından itibaren kaçak döküm yapan kişilere 96.561 TL, firmalara ise 289 bin 683 TL para cezası uygulanacak.

Anahtar Kelimeler:
BBBÇevre Katliamı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.