Balıkesir'de peş peşe gelen iki deprem korku yarattı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Balıkesir'in Karesi ilçesinde saat 01.13'te 4,1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından saat 01.58'de de 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Sarsıntı, Balıkesir'in yanı sıra Çanakkale, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi. Bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Balıkesir, art arda gelen depremlerle sallandı.

Saat 01.13'te meydana gelen 4,1'lik depremden 45 dakika sonra, 4,7 büyüklüğünde ikinci deprem meydana geldi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 01.58'de meydana gelen depremin merkez üssü Karesi ilçesi. Yerin 14 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin büyüklüğü 4,7 olarak ölçüldü.

Bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı

Bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı

DEPREM ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Sarsıntı, Balıkesir'in yanı sıra Çanakkale, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi.  

Ntv muhabirinin haberine göre, İkinci depremden 45 dakika önce de, yine Karesi ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. AFAD'dan yapılan ilk açıklamada, şimdiye kadar olumsuz bir ihbar alınmadığı belirtildi.

VALİ ŞILDAK'TAN AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, depreme ilişkin herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını söyledi.

Muhtarlarla görüşüldüğünü ve sıkıntılı bir durumun olmadığını belirten Şıldak, itfaiye ekiplerinin araştırma yapması için tedbiren bölgeye gönderildiğini ifade etti.

Öte yandan AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamaya göre de meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığı kaydedildi.

Anahtar Kelimeler:
DepremBalıkesirKaresi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.