Balıkesir'de orman yangını! Alevlere karşı mücadele devam ediyor..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Balıkesir’in Kepsut ilçesinde orman yangını çıktı. AFAD, yangına, 10 uçak, 18 helikopter, 74 arazöz, 12 dozer ve 415 personel ile müdahale edildiğini açıkladı. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yaptığı açıklamada, "An itibariyle çalışmalarımız devam ediyor. ’Yangını büyük oranda kontrol altına aldık’ diyebiliyoruz" dedi.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde kırsal Karagöz Mahallesi civarındaki ormanda, yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

balikesirde-orman-yangini-2-2359-dhaphoto5.jpg

Rüzgarın etkisiyle yayıldı

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürerken, rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi.

Balıkesir Valisi Şıldak'tan açıklama

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, "Bugün saat 14.00 sularında Karagöz kırsal mahallesinin hemen yanında makilik alanda başlayan yangın kuvvetli rüzgarla ormanlık alana sıçradı. Doğu batı alanına sıçrayarak hızlı bir yayılım gösterdi. İlk anda hızlı bir müdahale yapıldığını söyleyebiliriz. 11 helikopter ve 5 uçakla, karadan da 29 arazözle müdahale devam ediyor. 1 saat öncesine göre iyi bir noktadayız diyebiliriz. Kontrol altında diyemeyiz henüz. Risk devam ediyor. Karadan ve havadan müdahaleler devam ediyor. Amacımızı havanın kararmasından önce baskılamak. İyi bir koordinasyonla inşallah hayırlı haberleri paylaşacağız." dedi.

Şıldak, "Havadan ilk müdahalenin 40-45 dakika içinde başladığını söylemek istiyorum. 3 helikopter ve 2 uçak 45 dakika içinde alandaydılar. Şu anda toplam 11 helikopter ve 5 uçakla kuvvetli bir müdahale yapılıyor. 3 hektarlık bir alan etkilendi yangından. Çok iyi hazırlıklar yapıyoruz. Rüzgarlı hava etkisini sürdürüyor. 01.00 gibi rüzgar etkisini kaybedecek. Yerleşim alanları yamacın sırtında bulunuyor. 1-1,5 km'lik mesafede başlıyor yangın. Enerji nakil hatlarından kaynaklı bir yangın da olabilir. Tespit çalışmaları devam ediyor. Kozalakların sıçrama gibi de durumu var. Daha da yayılımını engellemeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.balikesirde-orman-yangini-2-2359-dhaphoto1.jpg

Söndürme çalışmaları için çevre illerden takviye istendi

Balıkesir'deki orman yangınına saat 16.15 itibariyle 5 uçak, 6 helikopter, 26 arazöz, 9 su ikmal aracı ve 1 dozerle müdahale ediliyor. Geniş bir alanda etkili olan alevler rüzgarın da etkisiyle büyürken, karadan müdahalede güçlük yaşanıyor. Öte yandan, söndürme çalışmaları için çevre illerden de takviye olarak hava ve kara unsurları talep edildiği öğrenildi. Alevlerin şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmediği belirtildi.

AFAD: Yangına 10 uçak, 18 helikopter, 74 arazöz, 12 dozer ve 415 personel ile müdahale ediliyor

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan yangına, 10 uçak, 18 helikopter, 74 arazöz, 12 dozer ve 415 personel ile müdahale edildiğini açıkladı.

Halk Tv'nin haberine göre, yangının çıkış sebebi belli oldu

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Kepsut’un Karagöz mahallesindeki ormanlık alanda bugün çıkan ve kontrol altına alınan yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

İtfaiye personelinden bilgi alan Akın, daha sonra sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, yangının enerji nakil hatlarından kaynaklandığını duyurdu. Akın, şunları kaydetti:

“Balıkesir Kepsut Karagöz mahallemizde çıkan yangında onlarca hektar orman yok oldu. Soğutma devam ediyor. Yangının sebebi, enerji nakil hatları. Yine yatırım yok, yine milletin parası yatırımda değil şirketlerin kasasında. Sonuç, kaybedilen ormanlar, elektriksiz mahalleler.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.