Azebaycan, Türkiye hariç tüm uçuşları durdurdu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bakü yönetimi, Ermenistan ile sıcak çatışma devam ederken, Türkiye harici ülkelerden Azerbaycan’a uçak seferlerini durdurma kararı aldı.

Azerbaycan, Türkiye haricindeki ülkelere yapılan uçak seferlerini durdurduğunu açıkladı. Ermenistan ile sıcak çatışmalar sürerken, ülkede savaş hali ilan edilmişti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede kısmı seferberlik ilan edilmesine yönelik kararı, 28 Eylül 2020 tarihinde imzaladı.

İlgili karar çerçevesinde Azerbaycan Seferberlik ve Askerlik Devlet Hizmeti, askeri görevde bulunabilecek tüm vatandaşların silah altına alınması için çalışmalar yürütecek.

Öte yandan, alınan bir diğer kararla beraber Azerbaycan, Türkiye haricindeki ülkelere yapılan tüm dış uçak seferlerini durdurduğunu açıkladı.

AZERBAYCAN: ERMENİ BİRLİKLERİNE BÜYÜK ZAYİAT VAR

Yoğun çatışmaların yaşandığı Azerbaycan-Ermenistan hattında yeni bir gelişme yaşandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığından Ermenistan pozisyonlarına yönelik harekatın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık, 550 Ermeni askerinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 28 Eylül 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, Ermeni birliklerine ait 18 İHA, 22 tank ve uçaksavarın imha edildiğini ve Ermeni ordusunda görevli 550’den fazla askerin öldürüldüğünü duyurdu. Ermenistan’ın kayıplarını açıklamaktan çekindiğini ve saklandığını ifade eden Bakanlık, öldürülen bazı Ermenistan askerlerinin listesini de yayımladı.

AZERBAYCAN, DAĞLIK KARABAĞ’DA TOPRAKLARINI GERİ ALIYOR

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında Ermeni güçleri, 27 Eylül 2020’de Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açtı. Ermeni güçlerinin provokasyonunu önlemek için karşı saldırı gerçekleştiren Azerbaycan ordusu, Ermenistan’a ait 12 adet OSA uçaksavar füze sistemini imha etti.

Azerbaycan ordusunun, Ermenilerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlattığı karşı saldırı neticesinde işgal altında bulunan bazı yerleşim birimlerini kurtardığı duyuruldu. 

HANGİ KÖYLER KURTARILDI?

Azerbaycan Savunma Bakanlığının 27 Eylül 2020’de yaptığı açıklamaya göre, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Fuzuli ve Cebrayıl bölgelerinde 6 köyün Ermenistan işgalinden kurtardı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, basın toplantısı düzenleyerek senelerden beri Ermeni işgalinde olan; Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini söyledi.

Bununla birlikte Azerbaycan güçlerinin, Ağdere ve Murovdağ yönünde de bazı stratejik noktalarda kontrol sağlandığını açıklayan Yarbay Eyvazov, diğer yerleşim birimlerinin de kurtarılması için operasyonun devam ettiğini aktardı. Daha sonra işgalden kurtarılan köy sayısının 7 olduğu da aktarıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.