Ayvalık'ta hasar çok büyük. Fırtına sonrası savaş alanına döndü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına ve sağanak büyük hasara neden oldu. Fırtına sebebiyle çok sayıda tekne battı. Bazı evlerin çatısı uçtu, kaldırımların, elektrik direklerinin ve ağaçların fırtınanın etkisiyle yerinden söküldüğü görüldü. Bölgedeki vatandaşlara, dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapıldı. Fırtınanın oluşturduğu hasara ilişkin konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Engin, pandemi döneminde turizm sezonunu bekleyen esnaf ve balıkçıların büyük zarar gördüğünü söyledi.

Ayvalık ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle balıkçı tekneleri battı, bazı evlerin çatısı uçtu. Kaldırımların, elektrik direklerinin ve ağaçların fırtınanın etkisiyle yerinden söküldüğü görüldü. 

ESNAFI PANDEMİDEN SONRA FIRTINA VURDU: TEKNELERİN BÜYÜK KISMI BATTI

Fırtınanın oluşturduğu hasara ilişkin konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Engin, pandemi döneminde turizm sezonunu bekleyen esnaf ve balıkçıların büyük zarar gördüğünü söyledi. Özellikle Ayvalık merkezinde rıhtıma bağlı gezi teknelerinin büyük hasar gördüğünü kaydeden Engin teknelerin büyük kısmının battığını aktardı. Engin, "Pandemiye rağmen turizm sezonunu bekleyen esnafımıza büyük sıkıntı oldu. Üzüntülüyüz" dedi.

Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, fırtına nedeniyle ilçe merkezi, Cunda Adası, Sarımsaklı ve Altınova mahallelerinde hasar meydana geldi.

Kıyılarda bulunan bazı teknelerin batmasına neden olan fırtınadan, binaların çatı ve pencereleri de zarar gördü.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ayvalık ilçesinde etkili olan sağanak ve şiddetli fırtınanın ardından Balıkesir Valiliği koordinesinde hasar tespit çalışması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Ayvalık ilçemizde 21 Mayıs 2021 Cuma günü saat 06.00 sıralarında başlayan fırtına nedeniyle, ilçe merkezi, Cunda Adası, Sarımsaklı ve Altınova mahallelerinde hasar meydana gelmiştir. Kıyıda bulunan bazı balıkçı tekneleri ve tur tekneleri batmış, bazı tekneler parçalanmış, bazı binaların çatılarında ve pencerelerinde hasar oluşmuştur. Ayrıca ağaçlarda devrilme ve dallarında kırılma meydana gelmiştir. Saatteki hızı 65 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle oluşan maddi hasar dışında herhangi bir yaralanma ve can kaybı bulunmamaktadır. Fırtınanın bugün öğle saatlerinde sona ermesi beklenmektedir. Valiliğimiz tarafından; AFAD İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman il Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimizce ilçede hasar tespit çalışması başlatılmıştır." denildi.

İşte fırtınanın yarattığı tahribat:

Kaynak: Yeniçağ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.