Ayasofya Medresesi cuma günü açılıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ayasofya Medresesi açılışa hazırlanıyor. Aslına uygun olarak yeniden inşa edilen medrese, cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete alınacak.

Ayasofya Camii'nin yanı başındaki Ayasofya Medresesi artık açılış için gün sayıyor.

Medrese'nin kalıntıları üzerinde yeniden yükseldi, aslına uygun şekilde özel malzeme kullanılarak inşa edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan medrese, yüzyıllar sonra bir kez daha bilimin merkezi olacak.

Medrese Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin Uygulama ve Araştırma Merkezleri ile lisans üstü programlarına da ev sahipliği yapacak.

İki avlulu medresede, dönemin en büyük alimleri ders verdi. 1924 yılına kadar eğitim hizmetine devam etti. 1936'da kullanıma müsait olmadığı gerekçesiyle yıkıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ayasofya Fatih Medresesi'ni 1936'da yıkımından önceki mimarisine uygun şekilde dönemin malzemelerini kullanarak yeniden yaptı.

TRT'nin haberine göre Ayasofya Medresesi, cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

Ceyda Muslu

Haber: Ceyda Muslu  

Kamera: Hayrettin Kavi
Dron: Sefa Bakış

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.