Almanya, Türkiye'ye olan seyahat uyarısını kaldırdı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

AlmanyaTürkiye dahil 80 ülkeye seyahat uyarılarının kaldırıldığını bildirdi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Alman Dışişleri Bakanı Maas, “Olumlu gelişmelerin olduğu yerde, kısıtlamaları sürdürmek için bir sebep yok” diye konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 80 ülkeye yönelik seyahat uyarılarının kaldırıldığını açıkladı. Almanya’da başlayan normalleşme sürecinde yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Dışişleri Bakanı Heiko Maas, kısıtlamaları sürdürmek için bir sebep olmadığını belirterek, “Olumlu gelişmelerin olduğu yerde, kısıtlamaları sürdürmek için bir sebep yok.” dedi.

80 ÜLKEYİ KAPSIYOR

Almanya’da yapılan son düzenlemelerin ardından, seyahat uyarısında bulunduğu sadece 40 ülke kaldı. Türkiye’ye koronavirüsle mücadele kapsamında 17 Mart 2020 günü seyahat uyarısı yapılmış ve risk bölgesi olarak sınıflandırılmıştı.
 

QHA / Ozan Barış Erim

    Avatar
    Adınız
    Yorum Gönder
    Kalan Karakter:
    Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.