6 bin yıldır uyuyan yanardağ harekete geçti

    BURSA ARENA / Haber Merkezi

​​​​​​İzlanda’da Reykenes Yarımadası'nda 6 bin yıldır hareketsiz olan Fagradals Yanardağı faaliyete geçti. Bu aynı zamanda bölgede yaklaşık 800 yıldır meydana gelen ilk yanardağ patlaması.

İzlanda'da Reykenes yarımadasındaki Fagradals Yanardağı faaliyete geçti. Yanardağdaki ilk patlamadan saatler sonra lav, bir kilometrekarelik alanı kapladı.

On binlerce deprem meydana geldi.

Yanardağ faaliyete geçmeden önce yarımadada haftalar içinde on binlerce küçük deprem meydana geldi. 6 bin yıl sonra faaliyete geçen yanardağ aynı zamanda 800 yıldır bölgedeki ilk yanardağ patlaması.

TRT'nin İzlanda Meteoroloji Ofisi'nden aktardığı habere göre, yanardağdaki patlama küçük olarak nitelendi ve insanlar açısından şu anda bir tehdit oluşturmadığı açıklandı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.