Malatya halkını korku ve endişe bırakmıyor: Sarsıntılar 4.8 ve 4.5 büyüklüğünde devam ediyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39'da 4.8 ve saat 16.40'ta 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Saat 18.18'de ise 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

AFAD'dan yapılan açıklamada; Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39'da 4.8 ve 16.40'ta 4.5 büyüklüğünde iki deprem oldu denildi.

Yerin 6.3 km derinliğinde meydana gelen deprem çevre illerden de hissedildi. Malatya'da bir AVM'de yaşanan panik anları kameralara yansıdı.

Deprem sırasında, Malatyapark AVM'deki vatandaşların yaşadığı panik, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi.

Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıklarken, derinliği 5 km olarak duyurdu.

Saat 18.18'de ise Yeşilyurt merkezli 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

BAKAN YERLİKAYA: GEÇMİŞ OLSUN

Habertürk'te yer alan habere göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39’da 4,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla saha tarama çalışmalarına başlanmıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

AFAD BAŞKANI: OLUMSUZ DURUM YOK

AFAD Başkanı Yunus Sezer de "Malatya ilimiz Yeşilyurt ilçesinde saat 16:39'da 4.8; saat 16:40'da 4.5 olmak üzere peş peşe iki deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Malatyalı hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" bilgisini verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.