Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi merkezli 5.3 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü kayıtlarına göre az önce saat:20:48'de merkezi Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan bir deprem meydana geldi.

AFAD'dan aldığımız verilere göre, deprem 5.3 büyüklüğünde.

Yeşilyurt ilçesi merkezli depremin  yerin 7 km derinliğinde olduğu anlaşıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan deprem sonrası, "Şiddetli bir şekilde hissettik. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok." açıklamasında bulundu.

Malatya Valisi Hulusi Şahin de Tv canlı yayınında yaptığı açıklamada, "İletişimde bir sıkıntı yok. Şu anda taramalarımız devam ediyor. Battalgazi ilçemizde Galip Demirel Caddesi'nde bir metruk binanın yıkıldığı ihbarını aldık. Yoldan geçen çocuğumuza enkaz parçaları değmiş, ayağında bir kırık meydana gelmiş. Onu hastaneye intikal ettirdik. Bunun dışında birkaç tane balkondan atlama vakası var. Onun dışında yıkılan binamız yok. Saha taramalarımız devam ediyor.." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48'de 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." şeklinde açıklama yaptı.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.