Malatya'da 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilrine göre, Malatya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Saat 17.46'da Battalgazi ilçesi merkezinde meydana gelen deprem yerin 6.9 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Yabancı kaynaklara göre depremin büyüklüğü ise 5,6 olarak ölçüldü.

5,2'lik depremin ardından saat 17.49'da 4,7; saat 18.54'te ise 3,5 büyüklüğünde üçüncü bir sarsıntı daha kayedildi. 

Depremde şu ana kadar herhangi bir olumlsuzluk yaşanmadığı bildirildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Malatya'da meydana gelen depreme ilişkin yaptığı paylaşımda, Battalgazi'de 5,2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha tarama çalışmalarına başladığını bildirdi.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Yerlikaya, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

AFAD: ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

Öte yandan AFAD'dan yapılan açıklamada da depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durumun bulunmadığı bildirildi.

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, NTV yayınında, sarsıntı sonrası ilçede vatandaşlarda tedirginlik olduğunu ancak şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk ve hasar ybildirilmediğini kaydetti. Güder, vatandaşlardan hasarlı binalara girilmemesi uyarısında bulunarak bir süre güvenli bir yerde kalmalarını önerdi.

SON DAKİKA: Malatya'da 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem | Son depremler - 1

AFAD'DAN ARTÇI DEPREM UYARISI

AFAD, artçı sarsıntılar konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

AFAD'dan yapılan açıklamada, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede 4,5 ve üzeri artçı depremlerin meydana gelmeye devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Vatandaşlarımıza, bölgedeki ağır hasarlı yapılara kesinlikle girmemelerini, riskli binaların çevresinde bulunmamalarını ve resmi birimlerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatıyoruz." ifadesine yer verildi.

3 DAKİKA ARAYLA YAŞANAN DEPREMLER PANİĞE NEDEN OLDU

6 Şubat depremlerinde 6 bin binanın yıkıldığı, 36 bin civarında da binanın ağır hasar aldığı Malatya'da, deprem korkusuyla evlerinden çıkan vatandaşlar güvenli alanlara geçti. Kentte yaşanan panik nedeniyle araçlarıyla şehir dışına çıkmak isteyenler trafiğin sıkışmasına neden oldu.

Vatandaşların sokaklarda ve araçlarda bekleyişi sürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, X hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün akşam saatlerinde Battalgazi ilçemizde meydana gelen depremde çok şükür herhangi bir can ve hasar kaybımız yok, tekraren etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA

Depremin hissedildiği Şanlıurfa'da da kısa süreli panik yaşandı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Malatya'da meydana gelen deprem ilimizde de hissedilmiş olup bu konuda intikal eden bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi her türlü afetten korusun…"a

SON DAKİKA: Malatya'da 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem | Son depremler - 3

KAHRAMANMARAŞ

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki ayrı deprem Kahramanmaraş, Adıyaman ve çevre illerde de hissedildi.

Kahramanmaraş'ın özellikle Afşin ve Elbistan ilçelerinde hissedilen deprem sonrası vatandaşlar sokaklara çıktı.

Malatya depremleri sonrası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şiddetli bir sarsıntı yaşadık. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Şu an için olumsuz bir ihbar gelmedi. Ekiplerimizle irtibat halindeyiz” dedi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da da deprem sonrası vatandaşların korku ve panikle sokağa çıktığı ve araçlarına binerek bölgeden ayrıldığı ve bu nedenle kentte trafik yoğunluğu oluştuğu öğrenildi.

DEPREM ANLARI KAMERADA

Malatya'nın Battalgazi ilçesi merkezli 3 dakika arayla yaşanan 2 deprem kentte ve depremin hissedildiği illerde paniğe neden oldu.

 anları iş yerlerinin güvenlik kamerasıyla kaydedildi.

Ntv

Anahtar Kelimeler:
DepremMalatya5.2 Deprem
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.