Kıyiv'de görülen gizemli cismin menşei tespit edildi

Ukrayna Devlet Uzay Ajansı, başkent Kıyiv’de dün gece gökyüzünde görüntülenen gizemli ışığın bir göktaşı olduğunu açıkladı.

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv semalarında dün gece, gizemli bir cisim görüntülendi. Hızla alçalan ve daha sonra birden kaybolan nesnenin ne olduğu henüz tespit edilememişti. Ukrayna Uzay Ajansı yetkilileri gizemli ışığın bir göktaşı olduğunu duyurdu.

PARLAMA YILDIZ AKIŞINDAN DÜŞEN BİR GÖKTAŞI 

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy İgnat, Ukrayna televizyonuna yaptığı açıklamada, parlamanın kuzeydeki komşu Belarus'ta da görüldüğünü ifade etti. Ukrayna Devlet Uzay Ajansının söz konusu cismin bir meteorit (göktaşı) olduğunu tespit etti. Kıyiv'de görülen büyük parlamanın, büyük olasılıkla yıldız akışından düşen bir göktaşı olduğu belirtildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.