İstanbullular hazırlıklı olun, uyarılar peş peşe geldi! Yağış için tarih verildi: Kuvvetli olacak

Uzmanlar, Eylül ayının son günlerinde artık serin ve yağışlı hava için uyarılar yapmaya başladı. Türkiye, bu hafta yağışlı havanın etkisi altına giriyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara bölgesi ve İstanbul için özellikle yarını işaret etti. Şen, yağışlı havanın bir hafta süreceğini de söyledi. İstanbul için bir uyarı da AKOM'dan geldi.

Türkiye artık yağışlı havanın etkisine girecek. "Türkiye sonbahara hazırlanıyor" diyen Prof. Dr. Orhan Şen, "Öğle saatlerinden itibaren Ege ve Marmara bölgesinde yağış yapacak. Bugünkü yağış çok önemli bir yağış değil o kadar. Ama Perşembe günü Marmara bölgesinde önemli bir yağış gibi, kuvvetli bir yağış gibi görünüyor. Türkiye yağışlı hava olaylarına girecek" dedi.

Şen, sel riski için de "Türkiye'nin hiçbir yerinde görünmüyor öyle bir risk ama Perşembe günü İstanbul için biraz dikkat etmemiz gerekecek. Hem İstanbul, hem Trakya için" diye konuştu.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, canlı yayında şu uyarılarda bulundu:
"Türkiye, sonbahara hazırlanıyor, önümüzdeki haftadan itibaren sonbahara bir adım atacak. Bir yağış gelecek, yağışın etkisinden dolayı gökyüzü bulutlu. Nereden kaynaklanıyor bu; İtalya, Yunanistan ve Libya'nın ortasındaki Akdeniz bölgesinde bir alçak basınç merkezi var. Bu merkez, bu bölgelerde yağış yapıyor. Nerelerde yağış yapıyor? İtalya'nın, çizmenin tabanında ve Yunanistan'ın Atina civarlarında. Yarın biraz kuvvetli, canı sıkılacak biraz oraların. Libya'da bir şey olacak mı? Libya'nın kıyısında olacak ama karaya çıkarsa ne olur onu bilemiyorum şu anda. Bu sistem yavaş yavaş doğuya doğru geliyor. Doğu'ya doğru gelince enerjisini kaybedecek esasında.

PERŞEMBEYE DİKKAT!

Halk Tv'nin haberine göre, öğle saatlerinden itibaren Ege ve Marmara bölgesinde yağış yapacak. Bugünkü yağış çok önemli bir yağış değil o kadar.

Ama Perşembe günü Marmara bölgesinde önemli bir yağış gibi, kuvvetli bir yağış gibi görünüyor. Türkiye yağışlı hava olaylarına girecek. Ama bu yağış yerel ve sürekli değil. Yerel, Marmara'da yağarken Ege'de olmayacak gibi. Ama bir hafta sürecek bir yağışlı mevsime giriyoruz."

BİR UYARI DA AKOM'DAN GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM'den yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden sonra Anadolu yakası ağırlıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı bugün 27 derece civarında seyredecek.

Öte yandan, İstanbul'da bu hafta boyunca çoğunlukla bulutlu bir gökyüzünün hâkim olması, aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması öngörülüyor.

Bulutlu bir gökyüzü ve rüzgârın kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (20-50km/s) esmesi beklenirken, rüzgârlar nedeniyle yarından itibaren sıcaklıkların 23-25 derece aralığında mevsim normalleri civarı ve altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Sel ve taşkın uyarısında bulunulan açıklamada, "Sonbahar mevsiminde kara ile deniz suyu sıcaklık farkı nedeniyle yağışın şiddeti ve miktarı sel veya taşkınlara sebep olabiliyor" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.