Depremde hasar gören Kahta Kale’sinde restorasyon başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binlerce yapı arasında tarihi mekânlar da yer alıyor. 6 Şubat’ta gerçekleşen depremde, büyük hasar gören ve temelleri yaklaşık 2 bin yıl öncesine dayanan Kahta Kalesi’nde, restorasyon çalışması başladı.

Kale, 2005 yılında üç etapta gerçekleştirilen restorasyonun tamamlanması ile Ağustos 2022'de ziyarete açıldı. Kommagene Krallığı tarafından yaptırılan kale, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde, bazı bölümlerinde hasar oluşması nedeniyle yeniden ziyarete kapatılmıştı.

Kahta Kalesi

Kahta Kalesi

VOA Türkçe ’ye konuşan Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, deprem sonrası meydana gelen hasarlı alandaki restorasyonun, 4 aylık bir çalışma sonrası sona ereceğini belirtti.

Kalede restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Kalede restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Alkan, “Temelleri Hitit, Kommagene, Roma ve Memlükler döneminde atılmış olan Kahta Kalesi’ni yaptığımız restorasyon sonrası geçtiğimiz yıl ziyarete açmıştık. Ancak depremde özellikle ilk savunma alanı ve çarşı olarak bilinen alan ciddi biçimde tahribat geçirdi. Bu tahribat sonrasında ise restorasyon çalışmaları başladı. 4 ay sürecek olan bu restorasyon sonrası, kalemiz tekrar ziyarete açılacak ve yerli yabancı misafirlerini ağırlamaya devam edecek’’ dedi.

VOA Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.