ABD, tanımlanamayan nesneler karşısında çaresiz: Pentagon 500'den fazla raporu inceliyor

ABD’de ‘tanımlanamayan nesnelere ilişkin 500'den fazla rapor’ araştırılıyor.

Söz konusu rakam, önceki yıllarda bu konuda kamuoyuna pek fazla açıklama yapmayan ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) alındı.

Şarku'l Avsat’ın elde ettiği ve haber yaptığı ABD raporu, tanımlanamayan nesnelerin gerçekliğini ve doğasını ele almakta ve yasa koyucuların, Amerikan ulusal güvenliğine yönelik tehlikelere ilişkin uyarılarına değinmektedir.

ABD Uzay İstihbaratı Çalışmaları Merkezi'nin kurucusu Dr. Stephen Greer, Kongre'nin bu konuyla ilgili dinleme oturumları düzenlemekte geciktiğini ifade etti. Greer ayrıca, Pentagon'un ‘bu bilinmeyen cisimlerin’ varlığını kabul ettiğini, ‘bunların hayal ürünü olmadığını ve görüntülerinin olduğunu’ vurguladı.

Temmuz 2022'de ABD Savunma Bakanlığı, ‘tanımlanamayan uçan cisimleri’ doğrulamak ve ‘tuhaf olayları’ ele almak üzere özel bir birim kurdu.

Greer, tanımlanamayan cisimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu nesnelerin Çin'den geldiğine dair anlatının düzeltilmesi gerekiyor.  Bu cisimler iki türe ayrılabilir: Birincisi, dünya dışından olanlar, ikincisi, bizimle ilişkilendirilen cisimler. İkinci tür, ulusal güvenliğe tehdit olarak kabul edilen nesnelerdir. Çünkü bunlar Amerikan askeri şirketlerinin sahip olduğu ve çok gizli projeler çerçevesinde geliştirilen insan yapımı cihazlardır" dedi.

Pentagon, bu konuda üç video kaydının gizliliğini kaldırdı ve bunlar, Kongre'nin açık oturumlarında gösterildi. Bunlardan biri, Ortadoğu'da gerçekleşen bir olayı gösteriyor ve hızla hareket eden bir gümüş dairesel cismin görüntülerini içeriyor. Amerikan makamları bu görüntüleri hala açıklanabilmiş değil.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.