8. Gününde Akbelen Ormanında hareketli dakikalar!

Akbelen Ormanı'nda ağaç kesiminin tamamlandığının açıklanmasına rağmen işçilerin, bölgede kalan genç ağaçları da kesilmeye başladığını öğrenen köylüler ve çevreciler kesim yapılan alana doğru koştu. Köylüler ve çevreciler jandarmanın engeliyle karşılaştı. Bölgede köylülerin ve çevrecilerin bekleyişi sürüyor.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki ağaç katliamına karşı vatandaşların ve çevrecilerin başlattığı direniş, 8'inci gününde de sürdü.

Kamp alanında gün sakin bir şekilde geçerken, saat 14.00 sıralarında hareketli dakikalar yaşandı.

TESTERE SESLERİNİ DUYUNCA KOŞTULAR

Sözcü'den Yaşar Anter'in özel haberine göre, alanda ağaç kesiminin tamamlandığının açıklanmasının ardından Akbelen Ormanı'nda elektrikli testere sesleri yeniden duyuldu.

Orman işçilerinin, bölgede kalan genç ağaçları da kesmeye başlarken, testere seslerini duyan köylüler ve çevreciler, kesim yapılan alana doğru koştu.

JANDAMA ENGEL OLDU

Bölgedeki jandarma ekipleri ise köylüleri ve çevrecileri kalkanlarıyla set kurdu, kesim yapılan alana geçmelerini engelledi. Bölgede sloganlar atan direnişçilerin bekleyişi sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.