Yenişehir Belediyesi'nden haksız fiyat artışı denetimi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından İlçe genelinde gıda, market, kozmetik vb. işyerleri başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemeleri satışı yapan esnafa yönelik denetimler sıklaştırıldı.  

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde; 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Fiyat Etiketi Yönetmeliği ile Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, kamu sağlığı için gerekli olan temizlik maddelerinden; maske, eldiven, kağıt havlu, peçete, kolonya, deterjan, sabun, dezenfeksiyon ürünleri vb. temizlik ürünleri başta olmak üzere bakliyat, makarna vb. gıda maddeleri satan esnaflarımıza yönelik haksız fiyat artışı ve etiket denetimi gerçekleştirildi.  

Yapılan denetimleri değerlendiren Yenişehir Belediye Başkanı Davut AYDIN, “Son günlerde dünya genelinde yayılan hastalığa bağlı olarak bazı firmaların fahiş fiyat artışları yaptıkları yönünde vatandaşlarımız tarafından ihbarlar geliyor. Bunlarla ilgili hem denetim yapmak hem de bilgi vermek üzere kontrolleri arttırdık. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, eski fiyatlarla yeni fiyatları karşılaştırıyorlar, ayrıca fiyat etiketlerinin uygunluğunu denetliyorlar. Denetimi yapılan işletme hakikaten olağanüstü fiyat artışına sebep oluyorsa idari para cezası kesilmesi söz konusudur. Ekiplerimizin tespiti sonucunda tespit edilen eksiklikler, tespit tutanakları ile birlikte idari para cezası uygulanmak üzere Ticaret İl Müdürlüğümüze bildirmektedir. Ayrıca stokçuluk yaparak vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olan işletmeler hakkında 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri doğrultusunda gerekli işlemler yapılacaktır, Yenişehir Belediyesi olarak stoklara ve stokçuluğa fırsat vermeyeceğiz, vatandaşlarımızın huzuru ve esenliği için kontrollerimiz devam edecektir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.