Yat Limanı Güzelyalı’ya yakıştı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Güzelyalı Yat Limanı sil baştan yenilendi. Alt yapısından üst yapısına kadar tamamen modern bir görünüme kavuşan ve 24 saat güvenlik personeli ve kameralarla korunan Yat Limanı için Güzelyalı’ya değer kattı.

Mudanya, Gemlik ve Karacabey sınırlarındaki yaklaşık 115 kilometre deniz sahilinde yoğun bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’ya değer katan bir projeye daha imza attı. Yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2003 yılında tamamlanan Güzelyalı Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı’nın Yat Limanı kısmının devrini alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, limanı sil baştan yeniledi. Çalışmalar kapsamında limanın tamamı tel çitle çevrilerek alan güvenliği sağlandı, mendirek alanında kayalıklarda güvenliksiz şekilde bağlama yapan balıkçı tekneleri için sabit iskele yapıldı. Alan güvenliğinin sağlanması için 7/24 güvenlik personeli görevlendirilirken, alanın tamamını kapsar şekilde güvenlik kameraları yerleştirildi. Liman içerisinde güvenlik zaafiyeti oluşturan ve kullanıcıların ihtiyacını karşılamayan ışıklandırma direkleri ve sistemi tamamen yenilendi. Yangın söndürme sistemi ve kartlı pedestal (su ve elektrik sistemi) kurulurken, peyzaj düzenlemeleri de yapıldı.

Eski halinden eser yok

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yat Limanı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyip, yaptıkları yatırımları kamuoyu ile paylaştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bursa 4. Bölge Müdürü Yusuf Taşkan, Mudanya Liman Başkanı Veysel Yaşar, AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Sayılgan, AK Parti Meclis üyeleri ve ilçe teşkilatının da katıldığı inceleme gezisinde konuşan Başkan Aktaş, eski hali herkes tarafından bilinen limanın modern bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Limanda bulunan bütün teknelerle sözleşme imzalanarak, konaklamaların resmiyete bağlandığını kaydeden Başkan Aktaş, “İdari ofisten duş ünetilerine kadar yapılması gereken her çalışma yapıldı. Liman içerisine sıfırdan tonoz sistemi kuruldu. Liman temizliğinin sağlanması için sabit personel görevlendirildi. Hali hazırda balıkçı teknesi ve yat talepleri birlikte olacak şekilde 150 civarında bağlama talebi beklemede. Sözleşme önceliği devir öncesi hali hazırda liman içerisinde bulunan teknelere verildi. Sportif gelişimi destekleme amacıyla kürek takımına liman içerisinde yer tahsis edildi. İşletimi bize devredildiği tarihten bugüne yaklaşık 3 milyon TL değerinde yatırım yaptığımız Güzelyalı Yat Limanı’nın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.