Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası’na rüzgar engeli

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık Tesisleri’nde düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 2. Etabı olumsuz hava koşulları nedeniyle tamamlanamadı.

İptal edilen organizasyonun en dikkat çekici ismi ise 13 yaşındaki yamaç paraşütü sporcusu Faruk Karateke oldu.

Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu iş birliğiyle Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık Tesisleri’nde düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 2. Etabı, rüzgar yönünün uçuşlara izin vermemesi nedeniyle tamamlanamadı.
9 Nisan Cuma günü,  16 şehirden 50 sporcunun katılımı başlayan ve her sporcunun 3 tur gerçekleştirmesi gereken yarışlar, ikinci turlara geçilemeden sona erdi.
Üç gün olarak planlanan yarışlarda ilk iki gün uçuş gerçekleştirilemedi. Üçüncü gün de ilk tur tamamlandı ancak ikinci tura hava şartları izin vermedi. Bunun üzerine federasyon  yetkilileri herhangi bir puanlama yapmadı ve yarışları iptal etti. 

Uluabat Gölü’nün eşsiz manzarasında geçirdikleri 3 gün sonunda ekipmanlarını toplayan sporcular, şampiyonaya, 21-23 Mayıs günleri Hatay’da düzenlenecek 3.etap yarışları ile devam edecek.

13 yaşındaki Faruk ilgi odağı oldu

Yarışların en küçük yaştaki sporcusu olan ve  yarışmaya Alanya’dan katılan 13 yaşındaki Faruk Karateke ilgi odağı olduç. Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 2. Etabı’nın, katıldığı ilk yarış olduğunu, yamaç paraşütü sporuna yaklaşık 2 yıl önce babası ve abisinin teşvikleri ile başladığını söyleyen Karakete, hava koşullarının yarışların tamamlanmasına izin vermese de Fadıllı’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

13 yaşındaki sporcunun eğitmeni Alanya Sportif Havacılık Kulübü Antrenörü Yusuf Doğu Bozdağ da Faruk Karakete’nin bugüne kadar Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonalarına katılan en küçük yaşta sporcu olduğunu belirterek “Faruk Türkiye’de bu sporu yapan en küçük yaştaki sporculardan biri. Bu ilk organizasyonunda havanın azizliğine uğramasak Faruk’un güzel bir başarı göstereceğine inanıyorduk, ancak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Faruk gerek hedef, gerek branş şampiyonalarındaki başarıları ile adından sıkça söz ettirecek” dedi. 

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.