Türkoğlu: “Ey Ali Özkan delikanlıysan çık, ben bu haltı yedim deyip özür dile"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Karacabey Meydanı’nda yaptığı nokta mitingiyle Belediye Başkanı Ali Özkan’a yüklendi.

Özkan’ın, Sayıştay’ın tespit ettiği zimmetin üstünde oturduğunu belirten Türkoğlu, “Ey Ali Özkan delikanlıysan çık, ben bu haltı yedim deyip özür dile, şahsi seçim harcamaların için belediye kasasından çaldığın paraları da geri öde” dedi.

Oluşturdukları 64 ayrı ekiple, Karacabey’in 64 köyüne aynı anda çıkarma yapmak üzere geldikleri İlçedeki mitingde Karacabeylilere seslenen Türkoğlu, güncel ekonomik ve siyasi sorunlara değindikten sonra sözü Belediye Başkanı Ali Özkan’a getirerek şunları söyledi:

FAİZİYLE BİRLİKTE GERİ ÖDEYECEKSİN!

“Kıymetli Karacabeyliler, bildiğiniz gibi Başkan Ali Özkan, son seçimlerde bireysel adaylık çalışmalarının reklam ve tanıtım faturalarını belediye bütçesinden karşılamış, bu da Sayıştay raporuyla tespit edilmişti.
Rakam da o tarihteki parayla tam tamına 52.256 TL idi.
2019 yerel seçimleri ile ilgili yapılan bu harcamalar, parti adına falan değil, doğrudan Ali Özkan’ın başkan adaylığının tanıtım ve propaganda amaçlı afişler, bilboardlar, gazete reklamları, medya görselleri için yapılmıştı.
Yani sözün özü, Ali Özkan belediyenin kasasından, yani milletin parasıyla resmen siyasi propaganda yapmıştı.
Bu hırsızlığı daha önce dile getirmiştik. İşte buradan yine haykırıyorum.
Ey Ali Özkan, yok öyle yağma, bu bir nevi zimmettir. Bu haramın üstünde daha fazla oturamazsın. Karacabeylilerin parasının bireysel siyasi çalışmalarına harcamanın hesabını Karacabey halkına er ya da geç vereceksin. Bu açıklamamız nedeniyle beni savcılığa vermiştin.
Ne oldu?
Savcılık mahkeme dahi açılmasını gerekli bulmayıp takipsizlik verdi.
Bunun anlamı ne?
Ben sana söyleyeyim.
Bu karar, Sayıştay raporunun tescili demek ve senin çıkıp gereğini yapman demek.
Hadi delikanlıysan çık Karacabeyliler’den önce özür dile, sonra da belediye kasasından çaldığın kamunun parasını bu millete hem de faiziyle birlikte geri öde.
Ödersen erdemli davrandı deyip, teşekkür edeceğiz!
Yok, ödemeyip kulağının üzerine yattığın sürece İYİ Parti olarak her daim ensende olacağız, bilmiş ol!..”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.