Türkiye'de Ahududu üretiminin % 96.7'si Bursa'da

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’deki ahududu üretiminin yüzde 96.7’sini gerçekleştiren Bursa’nın bu alanda ihracata yönelmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı güz dönemi için 215 bin fidanı daha üreticiye teslim ederek çıtayı bir kez daha hedef büyüttü. Orhaneli ilçesinde ahududu fidanını toprakla buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Daha güzel ve daha bereketli bir Bursa için, geleceğimiz için hep birlikte üretelim” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda kalkınmayı sağlamak ve nitelikli ürünleri çiftçiyle buluşturmak amacıyla tarımda başlattığı atılım tüm hızıyla sürüyor. Kaliteli ahududu yetiştiriciliği projesi kapsamında nisan ayında fidanları dağıtan Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında 31 bin, 2020 baharında ise 125 bin ahududu fidanını üreticiyle buluşturdu. 2020 yılı için fidan sayısını 275 bine tamamlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı güz dönemi için 215 bin fidanı daha üreticiye teslim etti.

“5 milyon fide ve fidan, üretime kazandırılacak”

Orhaneli ilçesi Göknükbelen köyünde düzenlenen ahududu fidan dikim törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Tarım AŞ Genel Müdürü Fetullah Bingül’den proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Başkan Aktaş, ahududu fidanını toprakla buluşturdu.

 

Anahtar Kelimeler:
BursaBBBAhududu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.