Türk Devletleri Teşkilatı 2. Diaspora Forumu Bursa'da başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türk Devletleri Teşkilatı 2. Diaspora Forumuna ev sahipliği yaptı. 2022 Türk Dünyası başkenti Bursa’da düzenlenen forum, dün başladı. Forum’a Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Azerbaycan Diaspora Temsilcileri katıldı.

2. Diaspora Forumu’nda, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Bağdat Amreyev, YTB Başkanı Abdullah Eren, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan Diaspora Temsilcileri katıldı.  

ABDULLAH EREN: DİASPORA İÇİN KÜÇÜK ADIMLAR İLERDE BÜYÜK MEYVELER VERECEK

Türk Devletleri Teşkilatı 2. Diaspora Forumunu organize eden YTB Başkanı Abdullah Eren açılış konuşması yaptı. Eren, “Sadece Türkiye’de değil dünyanın çeşitli ülkelerinde ikamet eden kardeşlerimize ve eğitim gören öğrencilerimize bir adım da olsa yakın olmak için yola çıktık” ifadelerini kullandı.

Eren, diaspora için küçük adımlarla hareket edildiğini ve bu hareketin ileride büyük meyveler vereceğini dile getirdi.

BAĞDAT AMREYEV: TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI ÜYE ÜLKELERİ 20 MİLYONUN ÜZERİNDE BİR DİASPORA POTANSİYELİNE SAHİP

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Bağdat Amreyev ise 2. Diaspora Forumunda konuşma yaptı. Amreyev, “Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleri dünya üzerinde 20 milyonun üzerinde bir diaspora potansiyeline sahip. Bu potansiyelin doğru yönlendirilmesi ve aktive edilmesi, diaspora kurumlarıyla birbirleriyle işbirliği içerisinde olmaları açısından oldukça önemlidir” değerlendirmesinde bulundu.

BİNALİ YILDIRIM: BİR MİLLETİN İKİ DİASPORASI OLMAZ

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da Forum’a katılarak, “Balkanlar’dan Çin’e kadar asırlar boyunca insanlığın hizmetinde olmuş, Avrupa ve Asya kıtasını birleştiren bir coğrafyadan bahsediyoruz” vurgusunu yaptı.

Yıldırım, “Bir milletin iki diasporası olmaz. Türk dünyasının üçüncü ülkelerde yaşayan vatandaşları bir ve birlikte olmalı, ülkelerimize, teşkilatımıza yönelik zararlı faaliyetlere karşı etkin bir mücadele göstermelidir” diye konuştu.

YAKUP CANBOLAT: GAYRETKAR TÜRK DÜNYASINA KÜLTÜR BAŞKENTLİĞİ YAPACAĞIZ

2. Diaspora Forumuna ev sahipliği yapan 2022 Türk Dünyası başkenti Bursa Valisi Yakup Canbolat konuya ilişkin, “300 milyonluk bir aile olan 4.5 milyon km’lik bir coğrafyada ekonomiden ulaştırmaya turizmden eğitime 20’den fazla alanda iş birliğini hayata geçirmeye gayretkâr Türk dünyasına kültür başkentliği yapacağız” dedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.