Telafer Şehitleri için Ulucami'de gıyabi cenaze namazı  kılındı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

4 Gün önce Irak'ın Telafer kentinde IŞİD katilleri tarafından hunharca katledilen çoğu çocuk ve kadın 200'ün üzerindeki şehitler için bugün Bursa / Ulucami'de gıyabi cenaze namazı kılındı.


Namazdan sonra bir basın açıklaması yapan "Bursa Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı " İSAM ABDÜLKADİR  Telafer'e de giren IŞİD teröristlerinin Türkmen Bölgelerinde 2014 yılından bu yana baskı ve zulümler yaptığını söyledi.
"Türkmenlerin ellerinde bir parça silah olmadığı için teröristlere karşılık veremediklerini ve evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını, Şii Türkmen kardeşlerinin Güney Irak'a yerleştiklerini, Sunni Türkmen kardeşlerinin de bir kısmının Irak'ın daha sakin bölgelerine yerleştiklerini, bir kısmının da Türkiye'ye sığındıklarını, yaklaşık 30 bin insanın maddi imkansızlık, yaşlılık ve hastalıkları nedeniyle bölgeden çıkamadığını, yolların çok zor ve tehlikeli olduğunu, yol masraflarının da çok olduğunu.." açıklayan İsam Abdulkadir, konuşmasını;
"Işid canileri bu kalan masum insanları kalkan olarak kullanıyorlar, oradaki insanlarımız aç ve susuz, ot ve ağaç yaprağı yiyorlar, her tarafa bımbalar yağıyor, canlarını kurtarmak için Irak askerlerine, Haşdi Şabi'ye ve peşmergeler tarafına kaçmaya çalışıyorlar; bazıları kaçmayı başardılar sonra Işid teröristleri kaçanlara pusu kurdular. 15 gün önce 200'den fazla oluşan bir grup kaçarken Işidlerin kurdukları pusuya düştüler, 4 gün önce de hepsi vahşice infaz edildiler, yaşlarına başlarına bakmadan çocukların masumluğuna acımadan hepsinin canına kıydılar.. Halen binlerce Türkmen'in hayatı tehlikede; ayrıca yaklaşık 8 bin Telafer Türkmeni Türkiye sınırında 7 aydır Suriye kamplarında bekliyorlar.. Paraları bitmiş, içlerinde hastalıklar bulaşmış, Türkiyenin bir merhametle bakmasını bekliyorlar.." şeklinde sürdürdü.

İsam Abdülkadir, ağlamamak için zorla sürdürdüğü konuşmasının sonunda T.C. Devletine seslenerek; "Türkiye bizim ana vatanımızdır.
Bizim tek güvencemizdir.
Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum. Türkmenler dört gözle sizleri bekliyor. Şimdiye kadar yaptığınız kardeşliğin fazlasını talep ediyoruz.
Daha çok geç kalmadan bir an önce sınırda bekleyen Türkmenlere kapılar açılmalı ve katliam tehdidi altındaki Türkmen kardeşlerimize devletimizin şevkatli eli uzanmalıdır.."
dedi.

Türk Kamu - Sen Bölge Temsilcisi Selçuk Türkoğlu'nun desteğinde düzenlendiği anlaşılan bu gıyabi cenaze namazı ve basın açıklamasına MHP Emekli Milletvekili Orhan Şen,  İl Genel Meclis Üyesi İhsan Bilgili ve Kamu-Sen Üyeleri başta olmak üzere çok sayıda vatandaşın iştirak ettiği gözlendi.

4 Gün önce 200'ün üzerinde Türk soydaşımız ve Müslüman kardeşimizin hunharca infaz edildiği bu "Telafer Katliamı" na Türkiye basınında neredeyse yer verilmediği, bunun öltesinde Hükümetin ve Muhalefet liderlerinin ağızlarına bile almadıkları son derecede manidar görülmüştür.

BURSA ARENA; başta Telafer Şehitlerimiz olmak üzere tüm Şehitlerimize Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına sabırlar diler. Gerçekten içimiz yandı, başımız sağolsun..  Bursa Irak Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsam Abdulkadir ve Kamu - Sen Bölge Temsilcisi Selçuk Türkoğlu'na bu tören ve basın açıklaması nedeniyle teşekkür ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FAZLI MACİT 7 yıl önce

ALLAH RAHMET EYLESİN.