Tatlıoğlu'ndan Polislere Sahur Sürprizi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş Yılı’nı sahur vakti görev yapan emniyet mensuplarıyla birlikte kutladı.

İl ve ilçe yöneticileriyle birlikte Nilüfer Polis Merkezi’nde nöbet mesaisi yapan güvenlik görevlileriyle sahur sohbeti yapan İYİ Partililer, ziyaret sonrası yaptıkları açıklamada, “Bir ülkenin en büyük zenginliği sahip olduğu huzur ve güvenidir. Emniyet Teşkilatımız ve bünyesinde görev yapanların her biri bizim göz bebeğimiz, en değerlilerimizdir” dediler.
İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, konu ile ilgili olarak şunları söylediler:

10 Nisan 1845'de İstanbul'da ‘POLİS TEŞKİLATI’ adıyla kurulan, günümüzde ülkemizin tamamını kapsayan ‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMNİYET TEŞKİLATI’ adıyla büyük bir yapıya dönüşen Güvenlik Güçlerimizin 177. Kuruluş Yılı ile ilgili olarak yaşadıkları gururu gönülden paylaşıyoruz.
Bu vesileyle şunu özellikle vurgulamak isteriz ki, toplum içinde yaşama ihtiyacı duyan insanların öncelikli talebi güven ve huzurdur. Bu da ancak düzenin sağlanmasıyla mümkündür. Hatta diyebiliriz ki güven, huzur ve düzen, insanların bir diğer önemli ihtiyacı olan özgürlüklerin bile önünde gelir.
Açıkçası bir toplumda önce düzen sağlanacak ki huzur gelsin, artı güvenli bir yaşama ortamı olsun ki, bu sayede değer bulacak özgürlüklerle de hayat daha yaşanılabilir kılınsın.
İşte bu noktada önemi daha bir ortaya çıkıyor Emniyet Teşkilatımızın ve onun saygı değer güvenlik emekçilerinin.
Buradan her birine Allah razı olsun dileklerimiz öncelikle iletiyor ve onların yaşadıkları sorunların da her birine vakıf olduğumuzun özellikle bilinmesini istiyoruz.

KLASİK SORUNLAR KRONİKLEŞTİ!
Örneğin mevzuattan kaynaklanan sorunları;
Maaş dengesizlikleri, sayısız sözler verilmesine rağmen halen çözülmeyen 3600 ek gösterge meselesi;
Giyim, kuşam ve diğer maddi haklarla dair ekonomik problemleri;
Silah ve mesleki diğer donanımlardan kaynaklanan sorunları;
En önemlisi, 12-36 saatlik adeta insan üstü çaba gerektiren dayanılmaz mesai durumları ve çalışma ortamları;
Tayin ve terfi konusunda bir türlü aşılamayan sıkıntıları;
Sağlık ve sosyal yardım hizmetleriyle ilgili hiç bitmeyen çileleri…
Emniyet mensuplarımızın, bütün bu kronikleşen klasik sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasıyla ilgili beklentilerini biliyoruz ve yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz.
Bunun yanı sıra onların da can güvenliği sorunu olduğunun, her an risk altında görev yaptıklarının da farkındayız.
Ayrıca motivasyon eksikliği yaşadıklarının, amir-memur ilişkilerinden doğan sorunları olduğunun, bu nedenle pek çok psikolojik olumsuzluklar yaşandığının, ailevi problemlerinin arttığının, hatta çok üzücü ancak intiharların dahi olduğunun da bilincindeyiz.
Özetle üzerlerinde titrenmesi gereken güvenlik görevlilerimizin hem ekonomik, hem de ekonomik olmayan çok yönlü sorunlarına, bu önemli günde bizler bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz.
Muhalefet partisi olarak bizler, bu konuda yapılan iyileştirmeleri içeren ve halen Meclis Komisyonları’nda bekletilen çalışmaların, bir an evvel sonuçlandırılmasını, her daim talep ettiğimizin de altını çizmek istiyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle Emniyet Teşkilatımızın her biri birbirinden kıymetli olan tüm mensuplarının 177. Gurur Yılı’nı yürekten kutluyor, nice güven ve huzur dolu çalışmalar diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.