T2’de yolculu seferler başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa ‘Kent Meydanı-Terminal tramvay hattı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Toplam 9 bin 445 metre uzunluğa ve 11 istasyona sahip T2 hattı, bir hafta boyunca Bursalıları ücretsiz taşıyacak.

T2’de yolculu seferler başladı

Test sürüşlerinin Mayıs ayı sonunda başladığı, 9 bin 445 metre uzunluğa ve 11 istasyona sahip T2 hattı, T1 hattı ile entegre edilip Heykel–Terminal arası raylarla birbirine bağlanmıştı. İstasyon isimleri Kent Meydanı, Genç Osman, Beşyol, Fatih-Altınova, Bölge Adliye-Müftülük, Otokop-Orman Bölge, BUTTİM, Panayır, Yeniceabat, Meslek Yüksek Okulu ve Terminal olarak belirlenen hatla beraber, Heykel’den tramvaya binecek Bursalılar kesintisiz şekilde Terminal’e ulaşma imkanına kavuştu.  47 kilometre olan Bursa’daki raylı sistem hattı böylelikle 56,5 kilometreye çıktı.

T2’de yolculu seferler başladıT2’de yolculu seferler başladı

Binali Yıldırım vatman oldu
T2 hattının hizmete açılması için düzenlenen törene katılmak için Bursa’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Başbakan Binali Yıldırım, Otokop-Orman Bölge istasyonundan bindiği tramvayda vatman koltuğuna geçti. Kent Meydanı’na kadar tramvayı süren Binali Yıldırım’ın yanı sıra burada düzenlenen törene, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekilleri ve çok sayıda Bursalı katıldı.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.