Sayıştay Raporları Bursa'yı Sallıyor! Büyükşehir Belediyesinden AKP'li Vekile Otopark Kıyağı!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, AKP Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in sahibi olduğu özel hastaneye bedelsiz otopark tahsis etmesi Sayıştay raporunda ortaya çıktı. İYİ Parti Bursa il Başkanı Selçuk Türkoğlu, ''bu olay tam bir skandaldır'' derken, iddiaların odağında yer alan isim Mustafa Esgin ise Facebook hesabından ''düzenli olarak kiraları ödenen yer üzerinden şahsım hedef alanıyor '' açıklaması yaptı.

Sayıştay raporunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin AKP Bursa Milletvekili Mustafa Esgin'in sahibi olduğu özel hastaneye bedelsiz otopark tahsis ettiği ortaya çıkarken, konunun muhataplarından olan Milletvekili   Mustafa Esgin ise  bu durumu  yalanladı.

“AYRINTI SAYIŞTAY RAPORUNDA ”

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Sayıştay raporunda, Dikkaldırım Mahallesi, 6. Park Sokak'taki otoparkın, bir özel hastanenin kullanımına bedelsiz olarak verildiğini yazıyor. Söz konusu sokaktaki otoparkı, AKP Milletvekili Mustafa Esgin ve ortaklarına  ait olan Özel Doruk Hastanesi kullanıyor ve bu olay tam bir skandal” ifadelerini kullandı.

“BURSA BÖYLE TALAN EDİLMİŞ!”

Sayıştay'ın raporunda, Osmangazi Belediye Spor Kulübü'ne de birden fazla otoparkın bedelsiz olarak tahsis edildiğinin tespit edildiğine dikkat çeken Selçuk Türkoğlu, “AKP zihniyetinin ülkemizin genelinde olduğu gibi koskoca bir kenti nasıl talan ettiğini bir kez daha görüyoruz. Üstelik bunu biz değil, devletin Sayıştay'ının raporları söylüyor.

Kurumun sitesinde yayınlanan ancak hemen ardından geri çekilerek gizlenmeye çalışılan raporda Timsah Arena olarak bilinen Büyükşehir Stadyumu'nda yaşanan usulsüzlükleri, hak edişlerin ödenmesindeki ‘al gülüm ver gülümlerin' nasıl kotarıldığını, özelleştirilen Teleferik işindeki şirketten tahsil edilmesi gereken Büyükşehir payının, ne tür bir muvazaalı işlemle üç yıl boyunca alınmadığını, 2019 yılı gelir payının ise talep bile edilmediğini bütün Türkiye öğrendi” dedi.

“BU KENT SAHİPSİZ DEĞİL!”

Aynı raporda bir başka ibretlik ayrıntının var olduğuna işaret eden Türkoğlu, “AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin foyalarını ortaya çıkaran raporda, Belediyenin uhdesinde olan bir otoparkın AKP Milletvekili Mustafa Esgin'in sahibi olduğu Doruk Hastanesi'ne, birden fazla otoparkın da Osmangazi Belediye Spor Kulübü'ne bedelsiz olarak bırakıldığı saptanmış. Rapor, kanuna aykırı kullanıldığının tespit edilmesine rağmen Büyükşehir'in, herhangi bir yaptırım işlemi de uygulamadığına ve açıkça suç işlendiğine vurgu yapıyor” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİ BU ZİHNİYETTEN KURTARACAĞIZ”

İYİ Parti’li Selçuk Türkoğlu, “Sayıştay raporu, ülkemizin nasıl bir talan zihniyetiyle yönetildiğini çok net biçimde ortaya koyuyor. İYİ Parti Bursa Teşkilatları olarak milletimizi bu zihniyetin esaretinden ne pahasına olursa olsun kurtaracağız ve talancılardan da hesap soracağız” şeklinde konuştu.

SAYIŞTAY RAPORUNDA USULSÜZLÜKLERİ TEK TEK YAZDI

Sayıştay’ın ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda olan yerlerde yetkisiz kişilerin otopark hizmeti sunması’ başlıklı bulgusunda şu ifadelere yer verildi;

“Büyükşehir Belediyesi'ne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile verilmiş olan karayolları üzerindeki park işletme ve işlettirme yetkisinin ihlal edildiği görülmüştür. 2918 sayılı Kanun'un “Park ücretinin alınması, araçların çektirilmesi ve kaldırılması ile muhafazası” başlıklı 79'uncu maddesinde; karayolu üzeri park yerindeki araçlar için park ücreti, büyükşehirlerde büyükşehir belediyesi veya bu idare tarafından işletme izni verilen gerçek veya tüzel kişilerce alınacağı, bunlar dışında hiçbir gerçek veya tüzel kişinin herhangi bir şekilde park ücreti alamayacağı belirtilmiştir.

Mezkûr Kanun'da karayolu tanımı, trafik için kamunun yararlanmasına açık olan arazi şeridi, köprüler ve alanlar olarak belirtilmiştir. 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la getirilen değişiklik sonrasında Büyükşehir Belediye sınırlarının il mülki idare sınırı olmasından dolayı Bursa'daki bütün cadde ve sokak üzerindeki park yerlerinin belirlenmesi ve buraların işletilmesi Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda olması gerekmektedir.”

“ÖZEL HASTANEYE PARK YERİ OLARAK KULLANDIRILDIĞI TESPİT EDİLDİ”

Sayıştay raporunun devamında ise şu ifadeler kullanıldı;

“2019 yılı denetimlerinde yerinde yapılan incelemeler neticesinde, Osmangazi ilçe sınırlarında Büyükşehir Belediyesi’nden yetki almadan aşağıda tabloda gösterilen yerlerin Osmangazi Belediye Spor Kulübü ve özel bir hastane tarafından park yeri olarak kullanıldığı tespit edilmiştir”

“VALE HİZMETİ TUTANAKLA TESPİT EDİLMİŞTİR”

Sayıştay, söz konusu bulgularla ilgili şu tespitleri yaptı; “BOSBEK'in Osmangazi Belediyesi ile işgaliye protokolüne dayalı olarak bu yerleri işlettiği ve bunun karşılığında parkı kullanan vatandaşlardan ücret tahsilatı yaptığı, hastanenin ise tabloda belirtilen sokağı vale hizmetinde kullandığı tutanakla tespit edilmiştir.

2012 yılında da ilgili konu Zabıta Daire Başkanlığı tarafından tutanakla tespit edilmiş bunun sonucunda da Encümen Kararı ile idari para cezası uygulanmıştır. Bu duruma son vermeye yönelik herhangi bir idari işlem tesis edilmemiştir.”

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ  MUSTAFA ESGİN İSE  İDDİALARA  FACEBOOK HESABINDAN CEVAP VERDİ:

Ak Parti Bursa Milletvekili  Mustafa Esgin , İyi Parti  İl  Başkanı  Selçuk  Türkoğlu'nun  Facaebook sayfasında konu ile alakalı açıklamanın altına bir  yorum  paylaşarak iddialara cevap  verdi. Esgin  açıklamasında  ''Doğrusu; hasta ve yakınlarına  ücretsiz  olarak  hizmet vermesi için  Belediyeden  resmi olarak kiralanan,düzenli olarak kiraları ödenen,faturalandırılan park alanı üzerinden şahsımı  hedef alarak yapmaya  çalıştığınız  yalan  ve iftira üzerine  kurulu  algı çalışması ,hem sizin hem de Bursa siyaseti adına  çok  talihsiz bir çabadır.Attığınız  çamurun  izi  sizin ellerinize  yapışmıştır.Hukuki haklarımız  saklı kalmak kaydıyla  çamur siyasetinize  karşılık  bulamayacaksınız.'' dedi

HABERE AİT RESİMLER

SAYIŞTAY RAPORLARI BURSA'YI  SALLIYOR

SAYIŞTAY RAPORLARI BURSA'YI  SALLIYOR

SAYIŞTAY RAPORLARI BURSA'YI  SALLIYOR

SAYIŞTAY RAPORLARI BURSA'YI  SALLIYOR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.