Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki ‘İnsan Kaçakçılığı’ skandalını TBMM’ye taşıdı.

BURSA ARENA / Haber Merkezi

TATLIOĞLU’NDAN SOYLU’YA ‘GRİ PASAPORT’ SORULARI!

İYİ Parti Meclis Grup Başkanı, Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gri pasaport yoluyla ‘insan kaçakçılığı’na alet edilmesi ile ilgili olarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle, TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Bu skandalın; ülkemizde insan kaçakçılığı faaliyetlerinin gündeme taşınması ve önüne geçilmesinin, kritik öneme haiz konuların başında geldiğini gösterdiğini vurgulayan Prof. Dr. Tatlıoğlu, “İktidar partisinin henüz bu konuya dair önleyici bir adım atmadığı da bilinmektedir” diyerek, Bakan Soylu’dan ayrıntılı bilgi istedi.

Tatlıoğlu’nun Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesi aynen şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
“Aşağıda arz edilen soruların TC İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.
Basında yer alan haberlere ve edinilen bilgilere göre çeşitli etkinlik, kültürel ve sportif faaliyetler adı altında bazı kişi ya da kişilerin, AK Parti'li Bursa Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla gri pasaport(hizmet pasaportu) çıkardıkları ve bu yolla yurt dışına insan kaçırdıkları belirlenmiştir.

29 Haziran 2019 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurt dışına gitmeye hazırlanırken yakalanan bir şahsın, Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği görevlilerince gözaltına alınması ve verdiği ifade olayın birçok boyutunu da ortaya koymuştur.

İnsan kaçakçılığı faaliyetlerinin gündeme taşınması ve önüne geçilmesi kritik öneme haiz konuların başında gelmektedir.

Açık kaynaklara yansıyan bilgiler uyarınca, bahse konu insan kaçakçılığı faaliyetlerini gerçekleştirmek ve bu faaliyetleri hukuka uygunmuş gibi göstermek amacıyla failler, belediyeler üzerinden dernekler kurmakta, kaçırılmak istenen kişiler bu derneklere üye yapılmak suretiyle, Almanya'ya gezi düzenlemek için belediyeden izin talebinde bulunulmaktadırlar.

Belediye meclisi nezdinde gerçekleştirilen onay sürecine müteakiben ilgili bakanlığa yazı yazılmakta ve bahse konu kişilere hizmet pasaportu çıkarılması hususunda gereğinin yapılması talep edilmektedir.

İlgili belediye ve valilik arasında gerçekleştirilen resmi yazışma neticesinde Bakanlığınız, ekinde Valilik olurunu içeren yazıyı bu Belediyelere göndermektedir.

Son aşamada Belediye, bahse konu kişiler için hizmet pasaportunu düzenlemektedir. İktidar partisinin henüz bu konuya dair önleyici herhangi bir adım atmadığı da bilinmektedir.

Bu bağlamda;
1- Bursa'dan 2019 başından 2020 yılı sonuna kadar Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli organizasyonlar adıyla yurtdışına kaç kişi gönderilmiş, gönderilenden kaçı yurda dönmüş, kaçı ise ülkeye dönmeyerek kayıplara karışmıştır?

2- Bugüne kadar hakkında PKK yahut başka bir terör örgütü üyeliği isnadı ile soruşturma veya kovuşturma yürütülen kişilerin kaç tanesi hizmet pasaportu edinme yöntemi ile yurtdışına kaçmıştır?

3- Yurt dışına gönderilen bazı kişilerin hizmet pasaportuna hak kazanmaya haiz gerekli lisans ve yetkinliklere sahip olmadıkları belirlenmiştir. Bu kişiler neden önceden araştırılmamıştır?”

www.bursaarena.com.tr

Anahtar Kelimeler:
İsmail Tatlıoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.