Prof. Dr. Ekrem Demirli Yunus Emre’yi Anlattı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekrem Demirli, Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Molla Kasım ve Yunus Emre’ konulu konferansta şeriat ile hakikat üzerine konuştu.

“YUNUS’UN ANA KAVRAMI AŞKTIR”

Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘Molla Kasım ve Yunus Emre’ konulu konferansa vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekrem Demirli, “2021 yılı, Yunus Emre Yılı olarak ilan edildi. Ben de, Yunus Emre’yi ciddi anlamda önemseyen biri olarak bu yıla katkı sağlamak istedim. Bir dil, bir düşünme biçimi demektir. Yunus Emre’nin şiirleri çok farklı yönlerden ele alınabilir. Yunus’un ana kavramı aşktır. İnsan yeryüzündeki maksatları bırakarak Allah için yaşamalıdır” dedi.

Yunus Emre’nin en önemli pirlerimizden olduğunu vurgulayan Demirli, “Yunus’un tarikatı, marifeti ve hakikati; Peygamberimizin dil içerisinde inşa ettiği şeriatın teferruatı olarak ortaya çıkıyor. 13’ncü yüzyıldaki dili 6’ncı ve 7’nci yüzyılda ortaya çıkmış olan devrim ile inkılaba bağlamazsak Yunus Emre’yi anlamamış oluruz” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, konferans sonunda Prof. Dr. Ekrem Demirli’ye teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.