Nilüfer Parklarına bakım için tam kapanma fırsata çevrildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer Belediyesi, tam kapanma dönemini fırsata çevirerek mevcut parklarda revize, ot biçme gibi bakım çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürürken, yeni parkların yapımını da hızlandırdı.

Ayvalıdere kenarında çalışmaları devam eden Spor Parkı, tenis kortları, basketbol sahaları ve squash alanı ile her yaştan Nilüferli’ye farklı spor branşlarını yapma imkânı sunacak

Nilüfer’de kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen yıl artıran Nilüfer Belediyesi, sayısı 310’u aşan parklara yenilerini ekliyor.  Koronovirüs nedeniyle uygulanan 17 günlük tam kapanma sürecini fırsata çeviren Nilüfer Belediyesi, mevcut parklarda da yenileme ve bakım çalışmalarını yoğunlaştırırken, kente kazandırılacak yeni parklar için de çalışmalara devam ediyor.

Bu parklardan biri olan Spor Parkı’nda çalışmalar hızla ilerliyor. 29 Ekim Mahallesi’ndeki Ayvalıdere kenarında hayata geçirilecek Spor Parkı toplam 9 bin metrekarelik  alanda hizmet verecek. Bölgeye değer katacak olan bu nitelikli park, özellikleriyle de büyük bir ihtiyacı karşılamış olacak. Farklı spor branşlarının yapılabileceği, her yaştan insana hitap edecek olan parkta çalışmalar bu süreçte yoğunlaştırıldı. 2 adet basketbol sahası, 2 adet tenis kortu, 2 adet squash alanı, 2 adet masa tenisi alanı, 1 adet küçük yaş basketbol sahasına sahip olacak Spor Parkı’nda, kaykay pisti, çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu yolları ile dış mekân spor aletleri de yer alacak.

Parklarda yenileme çalışmaları devam ediyor

Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Nilüfer’in mevcut parklarında da  revize, bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını tam kapanma döneminde artırdı. İlkbaharın gelmesiyle birlikte parkları süs bitkileriyle donatan Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çapalama, çim biçme, temizlik, sulama ve budama işlemlerini rutin bir şekilde gerçekleştirerek, parklara daha temiz ve estetik bir görünüm kazandırıyor. Yapılan grafiti çalışmaları da, parklara renk katıyor.

Basketbol sahası, koşu yolları, çocuk oyun alanı, dış mekân spor aletleriyle birlikte baştan aşağı yenilenen Ataevler Mahallesi’ndeki Olcay Kaygılı Parkı’nda çalışmalarda sona gelindi. Esentepe Mahallesi’nde yer alan ve vatandaşların keyifli vakit geçirdiği parklardan biri olan Eğridere Parkı da, yapılan düzenlemeyle birlikte daha nitelikli hale gelecek. Basketbol sahası, koşuyolu, çocuk oyun alanı, dış spor aletlerinin yenileneceği Eğridere Parkı, Nilüferliler’in uğrak noktası olmaya devam edecek.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.