Metruk Binalara Karşı Kararlı Mücadele

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Osmangazi Belediyesi, tehlike arz eden metruk binaların yıkımına ilçe genelinde devam ediyor.

Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine Hocaalizade Mahallesi’nde madde bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binayı yıktı. Yıkım öncesinde yıkılacak binanın camında asılı Türk Bayrağı’nı gören belediye personeli, iş makinesinin kepçesi ile binanın ikinci katına çıkarak bayrağı aldı. Belediye personelinin bu hassasiyeti çevredekiler tarafından büyük takdir gördü. Bayrağın alınmasının ardından insan sağlığı ve güvenliği için tehdit oluşturan metruk binanın yıkımı, kontrollü olarak gerçekleştirildi. Madde bağımlılarının mesken tutması nedeniyle mahallede huzursuzluk yaratan ve şikayetlere yol açan metruk binanın yıkılması, bölge sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Çalışmaları izleyen vatandaşlar, Osmangazi Belediyesi’ne ve Başkan Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Metruk binaların, güvenlik riskinin yanı sıra çevre ve görüntü kirliliğine de yol açtığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediye olarak, metruk binaların can ve mal güvenliği açısından oluşturduğu tehlikelerden kaynaklı yoğun şikayetler alıyoruz. Bu sorunun çözümü amacıyla da muhtarlarımız ve mahalle sakinlerinden gelen yıkım taleplerini değerlendirerek, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. Mevzuat çerçevesinde bu soruna karşı kararlı mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

   

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.