Merinos’ta ‘Anadolu günleri’

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından 4.’sü düzenlenen Bursa Anadolu Günleri, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) başladı. 4 gün sürecek etkinlikte, 33 ilin kültürel değer ve lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Protokol konuşmaları öncesinde Malatya ve Niğde halk oyunları ekipleri, mini birer gösteri sergiledi. Malatya’nın Yazıhan Aşireti’ne ait Tura oyunu, davetlilerin büyük ilgisini çekti. Açılışın ardından protokol üyeleri, 33 ilin katıldığı Bursa Anadolu Günleri’nde tek tek stantları gezdi.

Bursa Valisi Yakub Canbolat konuşmasında, etkinliğin Bursa’nın renkli kültürüne katkı sunduğunu söyledi. Vali Canbolat, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Başbakan eski Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da Bursa Anadolu Günleri’nin tüm dünyaya sosyolojik bir mesaj verdiğini kaydetti. 1840’lı yıllardan beri azalan Osmanlı topraklarıyla birlikte o bölgelerde bulunan insanların Bursa’ya göç ettiğini ve on yıllarca burada huzur ve kardeşlik içerisinde, el ele yaşadığını hatırlatan Çavuşoğlu, o gün olduğu gibi bugün bu etkinlikle birlikte Bursa’nın Türkiye’nin güçlenmesi adına önemli bir sahne olduğunu ifade etti. Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Bülent Tüfekçi de şu günlerde Türkiye’nin önemli süreçlerden geçtiğini, birileri vatandaşı ayrıştırırken bu tür organizasyonların birlik ve beraberliği sağladığını hatırlattı. Açılışta, BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun da söz aldı. Dursun, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Bursa Valisi Yakub Canbolat’a teşekkür ederek, etkinliğin içeriği hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.