Korona mağduru esnafa belediye ödemelerinde destek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’de ilk korona virüs vakasının görülmesiyle birlikte Mart – Haziran arasında örnek bir sosyal destek paketini devreye alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, vaka sayılarındaki artışla birlikte özellikle esnafı yakından ilgilendiren kapsamlı bir destek paketini daha uygulamaya aldı. İş yeri kapanan esnafa su indiriminden, belediye alacaklarının ötelenmesine kadar bir dizi uygulama ile Bursalı esnafın bu süreci en az hasarla atlatması amaçlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, pandeminin pik yaptığı bu günlerde yeni bir sosyal destek paketini devreye aldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yunus Kaldırım ile birlikte yeni destek paketini kamuoyuna duyurdu.

Başkan Aktaş, “Esnafımızın pandemi sürecinden en az etkilenerek çıkması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu doğrultuda bazı çalışmalar yaptık. BESOB, Bursa Kent Konseyi ve ekip arkadaşlarımızla süreci değerlendirdik. İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında Belediye Meclisi’mizde bir karar alacağız. Bu doğrultuda, işyerleri kapanan işletme sahiplerinin mesken su faturalarına 1 Aralık’tan itibaren, süreç bir ay sonra normalleşse bile en az 3 ay boyunca yüzde 50 indirim uygulayacağız. Aynı kapsamda işyerlerini kapatmak durumunda kalan belediye kiracılarımızdan kısıtlılık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücretlerini almayacağız. Bu süreçte işyerlerindeki faaliyetlerini durdurmak durumunda kalan esnafımıza, önceki dönemdeki belediye alacaklarından dolayı herhangi bir yasal takip yapılmayacak” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.