Kırım Derneği Bursa Şubesi'nden Duyuru: "Kırım Tatarca Dersleri Online Yapılacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi, koronavirüs tedbirleri kapsamında Kırım Tatarca dersleri internet üzerinden gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kırım Derneği Bursa Şubesinde 12 Kasım 2019’da 5. yılına başlayan Kırım Tatarca dersleri, 2020 yılında da devam ediyor. Dernekten 7 Eylül 2020 itibarıyla yapılan açıklamaya göre, küresel salgın koronavirüs tedbirleri kapsamında derslerin ilk kez online olarak yapılacağı duyuruldu. Söz konusu duyuruda katılım için son başvuru tarihi, 20 Eylül 2020 olarak belirtilirken, online kursun 05 Ekim 2020’de başlayıp, 15 Ocak 2021’de sona ereceği aktarıldı. Kurs talebe göre, Şubat ayından itibaren tekrar açılacak.

BAŞVURUYA DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER

Derneğin derslere katılım için başvuru tarihlerine ve ayrıntılara dair paylaştığı duyuru metninin tamamı şu şekilde:

“-Kırım Türkleri Derneği Bursa Şubesi olarak Kırım Tatarca yeni dönem kurslarımız bu yıl ilk olarak online olarak başlatılıyor.

-Online Kırım Tatarca dil kursları, Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi, Kırım Tatar ve Türk Dilleri Fakültesi Eski Öğretim Üyesi Sn. Şemsiye Satı tarafından verilecektir.

-Geçtiğimiz 5 yıl boyunca Bursa Kırım derneğinde kurslarımıza devam 70 üye Kırım Tatarca dilini öğrendiler.



-Pandemi sebebi ile bu yıl Bursa Kırım Derneğimizde Kırım Tatarca dil kursu verilmeyecek olup ,online öğretim formatını Kırım Tatarca dil kursumuzda uygulayacağız. Geçtiğimiz 5 yılda derneğimizde Sn. Şemsiye Satı ile kurs uygulama tecrübesini (ve son 2,5 aydır yaptığımız hazırlıklar ile) geçtiğimiz yıllarda gün ve/veya saati uymadığı için kursumuza katılamayanlar ve Bursa dışındaki iller için de uzaktan eğitim formatı ile ulaşmayı amaçlıyoruz.

-Online kurs hafta içi günlerde gelecek talebe göre haftada 1 veya 2 gün akşam yaklaşık 20:00-22:00 saatleri arasında olacaktır.

-Kursların seviye, gün, saat ve ücreti gelecek taleplere göre belirlenecektir.

-Online kursumuzun seviye, formatı ve katılımcı ön bilgileri alınıp gerekli organizasyon yapılabilmesi için isteklilerin ekteki bilgi formunu mailden veya ilgili bilgiler doldurulduktan sonra telefon numarasına (05434057699) Whatsapp’dan fotoğraf görüntüsünü veya formda yer alan alttaki bilgilerin direkt olarak mail veya Whatsapp’tan gönderilmesini rica ediyoruz.

Adı Soyadı:
Doğum tarihi:
Yaşadığı şehir:
E-mail adresi: @
Cep telefonu:
Kırım Tatarca mevcut dil seviyesi:(dil seviyenizi işaretleyiniz)
Hiç bilmiyor:
Başlangıç veya az seviye anlama ve konuşma:
Orta seviye anlama ve konuşma:
Kurs formatı tercihi: (tercihinizi işaretleyiniz)
Ders olarak hazırlanmış video:
Ders olarak hazırlanmış video + Canlı ders:
Canlı ders (sonrasında canlı dersin videosuna ulaşabilme):

-Katılım için son başvuru 20 Eylül 2020’dir. Online kursumuz 05 Ekim 2020’de başlayacak ve 15 Ocak 2021’de sona erecektir. Talebe göre Şubat ayından itibaren tekrar kurs açılabilecektir.
-Bilgi ve ön kayıt için:
mail: kirimdernegi.bursasubesi@gmail.com
Tel: 0 543 405 76 99 (Süleyman Gence)”

  • (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.