Kadınlar Gölyazı’da buluştu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Gölyazı’da buluşan kadınlar, mor çiçekler ekip, kayıklarla açıldıkları gölde pankart açarak haklarına dikkat çekti.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gölyazı Balıkçı Kadınlar Derneği işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen “Kadınlar Gölyazı’da buluşuyor” etkinliği geniş katılımla gerçekleşti.

Nilüfer’in tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü mahallesi Gölyazı’da düzenlenen kadın buluşmasına ilgi büyüktü. Buluşmaya Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner, Gölyazı Balıkçı Kadınlar Derneği Başkanı Nurten Üner ve dernek üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı. Yürüyüş öncesi Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer, Nilüfer Belediyesi adına kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına armağan verdi.

Kadınların Gölyazı buluşması, Gölyazı Kültürevi önünde başladı. Burada toplanan kadınlar Ağlayan Çınar’a kadar ellerinde dövizlerle, sloganlar atarak yürüdüler.

“Kadın, yaşam, özgürlük”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz”, “Çocuk - yaşlı evliliğine itirazımız var” yazılı dövizler ve “Vardık varız var olacağız” yazılı pankartla yürüyen kadınlar “Yaşasın Kadın dayanışması, varolsun kadınlar” sloganları atarken çevredeki vatandaşlar da alkışlarla kadınlara destek verdi.

“8 Mart kadınların dayanışma günü”

Ağlayan Çınar’a kadar yürüyen kadınlar burada basın açıklaması yaptı. Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner, 8 Mart’ın, kadınların birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirterek şöyle devam etti: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir kez daha alanlara çıkıp sesimizi duyuruyoruz. Biz kadınlar, bu yıl da eşitsizliğe, kadınların geri planda bırakılıp dışlanmasına ve şiddete uğramasına dur demek, kadın dayanışmasını yaşatmak için bir araya geldik. Yaşanabilir bir dünya için kadınların, eğitim, sağlık, siyaset, hukuk, çalışma ve benzeri alanlarda fırsat ve olanaklardan eşit düzeyde yararlanması çok önemlidir. Kadınların üzerine yüklenen yaşlı, çocuk, engelli bakımı gibi hizmetler devlet ve yerel yönetimler tarafından adil olarak paylaşılmalı. Bunun yanı sıra ev içinde durmadan çalışan ve hizmet üreten kadının görünmeyen emeği hak ettiği değeri bulmalıdır.”

Daha iyi bir toplumun, daha iyi bir yaşamın, kadın ve erkeğin yanyana gelmesiyle mümkün olacağını vurgulayan Döner, “Emeği ve yaşamı üreten biz kadınlar, güvenli, saygı göreceğimiz, yaşam koşullarından eşit yararlanacağımız, özgür ve barış içinde bir dünya istiyoruz. Biz kadınlar her şeye rağmen geleceğe dair umudumuzu canlı tutarak, ayırt etmeksizin, tüm kadınların hak mücadelesini sürdüreceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Gölyazı Balıkçı Kadınlar Derneği Başkanı Nurten Üner de Gölyazı’da kadınları ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Gölyazılı kadınların çok çalışkan olduğunu ifade eden Üner, “Gölyazılı kadınlar olarak ev hayatının dışında balıkçılık yapıyoruz, eşlerimizle aynı zamanda iş arkadaşlığı yapıyoruz. Hepimiz çalışarak kendi paramızı kazanabiliyoruz, tek başımıza da olsak hayatımızı sürdürebiliyoruz” diyerek kendi yaşantılardan örnekler verdi.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer de Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Basın açıklamalarının ardından kadınlar göl kıyısında mor menekşe eken kadınlar daha sonra kayıklara binip göle açılarak açtıkları pankartlarla kadınların hak mücadelesine dikkat çektiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.