İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel: "Marmaracık mahallemiz halkına karşı yapılan büyük vicdansızlık"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı ilçe halkının sorunlarını yerinde inceleyip, ilgilileri uyarıyor.

Bir basın bülteni düzenleyen İlçe Başkanı Ercan Özel, "Eski Marmaracık olarak adlandırılan Marmaracık Mahallemizin bir bölümünde İlçe Belediyemizden ruhsatlı ev yapanlar ve ayrıca bağ evlerine 2017 İmar Barışı yasasından yararlanarak yapı kullanım izinlerini alan 53 hane de hayatlarını sürdürmeye çalışan vatandaşlarımız, gerçekten oldukça zor şartlar altında yaşam mücadelelerini sürdürmeye çalıştıklarına bizzat şahit olduk." dedi.

Yetkililerin Marmaracık mahallesindeki sorunlarla ilgili inisiyatif almamalarını ve görevlerini yapmamalarını İYİ Parti ailesi olarak,  bölge halkına karşı yapılan büyük bir vicdansızlık olarak gördüklerini ifade eden İlçe Başkanı Ercan Özel'in açıklamaları aynen şöyle;

"Saygıdeğer Basın Mensupları ve Kıymetli Hemşerilerimiz;

Biz İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı olarak, ilçemizin bugününe ve geleceğine sahip çıkmak amacıyla, sorumlu muhalefet anlayışımızla hareket etmeyi sevgili halkımıza bir borç biliyoruz.

İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı olarak İYİ Parti Kestel İlçe Başkanımız Sayın Emin Elüstü ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Marmaracık Mahallemizde yaşayan halkımızın davetleri üzerine kendilerine ziyarette bulunduk.

Eski Marmaracık olarak adlandırılan Marmaracık Mahallemizin bir bölümünde İlçe Belediyemizden ruhsatlı ev yapanlar ve ayrıca bağ evlerine 2017 İmar Barışı yasasından yararlanarak yapı kullanım izinlerini alan 53 hane de hayatlarını sürdürmeye çalışan vatandaşlarımız, gerçekten oldukça zor şartlar altında yaşam mücadelelerini sürdürmeye çalıştıklarına bizzat şahit olduk.

5393 sayılı Belediye Kanunun 14. Maddesinde Devletimiz tüm yapılması gerekenleri açıkça belirtmişken, kimlerin görev yetki ve sorumluluğunda olduğu bilinmekte iken, yetkililerin Marmaracık mahallemiz de ki sorunlar ile ilgili inisiyatif almamalarını ve görevlerini yapmamalarını İYİ Parti ailesi olarak bizler; bölge halkına karşı yapılan büyük bir vicdansızlık olarak görüyoruz.

Devletimize karşı tüm sorumluluklarını yerine getiren, vergilerini ödeyen, genel ve yerel seçimlerde oylarını Marmaracık Mahallemizde kullanan bölge vatandaşlarımızın, bütün şartlara haiz olmalarına rağmen su, elektrik ve yol gibi temel ihtiyaçları için yıllardır çaldıkları tüm kapılar yüzlerine kapanmış. Seçimlerde kendilerinden oy istemek için kapılarını çalan siyasiler üzülerek görüyoruz ki şimdi bir bardak su’yu bile Eski Marmaracıkta yaşayan vatandaşlardan çok görüyorlar.

Devlet kayıtlarında yaptığım incelemeler ve Marmaracık’ın yaşlıları ile yaptığım görüşmelerden ortaya çıkan gerçek, 1970’li yılların ortalarında işsizlik ve ekonomik sebeplerden, aynı zamanda devletimizin o dönemki politikaları dolayısıyla Marmaracık Köyünün 3 km yukarıdan aşağıya yol kenarı indiğidir. Yani birilerinin dediği gibi ne bir heyelan ne de sel dolayısıyla Marmaracık halkı aşağıya taşınmıştır. Belediye yetkililerinin Marmaracık’ın o bölgesini yerleşim alanı içerisinde göstermesinin yasal hiçbir sorunu yoktur.

Yaklaşık 10 yıldır tüm resmi belgeleri ile ilgili kurumlara müracaat etmelerine rağmen ne su, ne elektrik, ne yol, ne de altyapı sorunları giderilmemiş. Hatta İçme ve sulama suyu olarak kullandıkları camii meydanında ki kaynak suyu Kurban Bayramında arife gecesi, tamamen kesilerek, bölge halkını canlarından bezdirmeye ve ibadetlerini engellemeye çalışarak, yaptıkları bu uygulama ile adeta burada orman kanunlarının uygulandığını göstermişler. İYİ Parti olarak bizler bu yaşananlara elbette kayıtsız kalamayız. Bırakın bir siyasi parti mensubu olmayı vicdan sahibi hiç kimse bu yaşananlara duyarsız kalamaz.

Bizler İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı olarak ilçemizde vatandaşlarımızın refahı için ilçemizin sorunlarını tespit ederek çözüm önerileri sunma gayesiyle çalışıyoruz. Halkın derdi, bizim derdimizdir, Bizim tek bir gayemiz var, o da ilçemizin faydasına yorulmadan çalışmaktır. İlçemizin sorunları, yapacağız, edeceğiz, diye soyut ifadelerle asla çözüme kavuşamaz. İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın düsturu ile, Marmaracık’ta yaşanan olayların araştırılmasını, halkımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesini ivedilikle yetkililerden talep ediyoruz.

Saygıdeğer Basın Mensupları, Kıymetli Hemşerilerimiz;

Marmaracıkta mevzu bahis olan bağcıyı dövmek değil aksine üzüm yemektir. Burada sorunun BUSKİ’de ve UEDAŞ’da olmadığını çok iyi biliyoruz elbette. İlgili belediyelerimiz ve kurumlarımız bölgede ki yapılara ruhsat ve yapı kullanım izinleri vermesine rağmen imar planlarında yerleşim alanı olarak işlemediklerinden dolayı kaynaklanan bir sorun ile karşı karşıyayız. Yenişehirimizin sorunları magazinsel yaklaşımlar ile asla çözüme kavuşturulamaz. İYİ Parti Teşkilatları olarak, Yenişehir ilçemiz için ciddiyet ve özverili çalışmalarımızın, son nefesimize kadar devam edeceğini tüm halkımızın çok iyi bilmesini istiyoruz. Saygılarımızla,

Ercan ÖZEL

İYİ PARTİ YENİŞEHİR İLÇE BAŞKANI.."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.