İnegöl'de 'Spina Bifidalı Öğrenciler'in sergisi müzede görücüye çıktı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İnegöl Belediyesi ve Türkiye Spina Bifida İnegöl Temsilciliği işbirliğinde spina bifidalı öğrencilerin hazırladıkları el işlerinin yer aldığı sergi, İnegöl Kent Müzesinde görücüye çıktı.

25 Ekim Dünya Spina Bifida günü etkinlikleri kapsamında, İnegöl Belediyesi ve Türkiye Spina Bifida İnegöl Temsilciliği işbirliğinde sergi açıldı. Spina bifidalı öğrencilerin hazırladığı el işlerinin yer aldığı sergi, Cuma günü 14.30’da Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonunda görücüye çıktı.

Sergi açılışında konuşan Türkiye Spina Bifida İnegöl Temsilciliği Başkanı Saadet Turan Şimşek, “2016-2017 yılları arasında Halk Eğitim destekli ortopedi engelli el sanatları kursu ve kendisi de spina bifidalı olan Yasemin Geylan hocamızla kurs açmıştık. Hocamızın ve spina bifidalı çocuklarımızın gönüllü olarak yaptığı bu kurslar, engelsiz yaşam merkezimizde haftada 2 gün olarak devam etmektedir. Birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz sergimizde 8 öğrencimizin yaptığı çalışmalar yer alıyor. Ben bizlere desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Sergimiz hayırlı olsun” dedi.

ANNE ADAYLARINA UYARI
Spina bifidanın doğumsal bir hastalık olduğuna dikkat çekerek anne adaylarını uyaran Şimşek; “Anne karnında ilk 3 ay öncesinde folik asit içeren bir vitaminin kullanılması ön plandadır. Bu yüzde80 spina bifida riskini azaltmaktadır. İnegöl’de şuanda 65 hastamız bizde kayıtlıdır. Omurganın kendisini tamamlayamaması sonucu ortaya çıkıyor. Bununla birlikte yürüme problemleri, böbrek fonksiyon bozuklukları, bağırsak bozuklukları ile sonunda hastayı tekerlekli sandalyeye düşürmekte. Burada folik asitin önemi büyük. Anne adayları gebelik öncesi folik asit değerlerine baktırır ve bu vitaminleri kullanırlarsa spina bifida riskini yüzde 80 azaltmış olacaklardır” diye konuştu.

YETER Kİ FARKINDA OLALIM
Belediye Başkanı Alper Taban ise “25 Ekim belki sembolik olarak spina bifida günü olarak takvimlere işlenmiş ancak sizlerin de bu farkındalığı oluşturma adına bir çabanız ve gayretiniz var. Aslında biz bunu sadece spina bifida ile de sınırlamamamız lazım. Engelsiz bir şehir için ve bizim bu özel kardeşlerimizi anlamamız lazım. Birlikte yaşamayı, birlikte paylaşmayı öğrenelim. Özellikle anne adaylarımızı ilgilendiriyor bu konu. O zaman bizlerin de anne adaylarına bunu duyurmamız lazım. Folik asit eksikliğinden kaynaklanan bir hastalık. Allah’a hamdolsun bunun telafisi, tedavisi mümkün. Yeter ki farkında olalım. İnşallah bunu bir farkındalık günü olarak biz en yüksek ses ile duyurmaya çalışacağız” ifadelerinde bulundu.

Konuşmalar sonrası kurdele kesimiyle serginin açılışı gerçekleştirildi. Ardından öğrencilerin hazırladığı farklı eserler, protokol üyeleri ve davetliler tarafından ilgiyle incelendi.

        

Bunu beğen:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.